Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή Coding Challenge Websites!

Facebook
Twitter
RSS
LinkedIn
Instagram

Ποια είναι η αγαπημένη δραστηριότητα των προγραμματιστών; Το problem solving φυσικά! Και τι καλύτερο όταν αυτό παίρνει τη μορφή πρόκλησης ή γρίφου! Παρακάτω μπορείς να βρεις τα 10 πιο δημοφιλή sites με τέτοιου είδους «προκλήσεις», όπου μπορείς να δοκιμάσεις τις αντοχές σου και παράλληλα να εξασκήσεις τις ικανότητές σου στον προγραμματισμό!

Image Source: The Daily Beast
Image Source: The Daily Beast
  1. TopCoder

Το TopCoder είναι μία από τις αυθεντικές πλατφόρμες για online «ανταγωνιστικό» προγραμματισμό. Περιλαμβάνει αλγοριθμικές προκλήσεις τις οποίες ο χρήστης μπορεί να ολοκληρώσει online στον επεξεργαστή κώδικα του site. Επίσης συχνά διοργανώνονται τα Single Round Matches, όπου οι χρήστες μπορούν να διαγωνιστούν μεταξύ τους, με τον ταχύτερο να καταλαμβάνει το καλύτερο σκορ, αφού επιλύσει σωστά τον αντίστοιχο γρίφο.

  1. Project Euler

Το Project Euler περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή προκλήσεων στην πληροφορική και τα μαθηματικά. Οι προκλήσεις συνήθως περιλαμβάνουν τη συγγραφή ενός μικρού προγράμματος ώστε να βρεθεί η λύση σε μια έξυπνη μαθηματική φόρμουλα ή εξίσωση. Δε δίνεται η δυνατότητα συγγραφής του κώδικα σε online επεξεργαστή, αλλά γράφεται στον υπολογιστή του χρήστη και έπειτα αποστέλλεται στο site.

  1. HackerRank

Το HackerRank περιλαμβάνει προκλήσεις σε διαφορετικούς τομείς όπως Αλγόριθμοι, Μαθηματικά, SQL, ΑΙ, και άλλα. Δίνεται η δυνατότητα επίλυσης online, ενώ ακόμα παρέχεται πρόσβαση σε συζήτηση και πίνακα κατάταξης σε κάθε πρόκληση. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να συμβουλευτεί το editorial της πρόκλησης, που εξηγεί περισσότερο περί τίνος πρόκειται και προτείνει τον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγιστεί για να βρεθεί η λύση.

  1. Coderbyte

Το Coderbyte περιλαμβάνει πάνω από 170 προκλήσεις κώδικα τις οποίες ο χρήστης μπορεί να επιλύσει απευθείας online σε μία από 10 γλώσσες προγραμματισμού. Οι προκλήσεις διακυμαίνονται από χαμηλής έως υψηλής δυσκολίας. Ακόμα, διαθέτει μια συλλογή με tutorials αλγορίθμων, εισαγωγικά videos και μαθήματα προετοιμασίας για συνέντευξη εργασίας. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα πρόσβασης στις λύσεις άλλων χρηστών, εκτός από τις επίσημες λύσεις από το Coderbyte.

  1. CodeChef

Το CodeChef είναι ένα ινδικό site εκατοντάδων προκλήσεων προγραμματισμού. Ο χρήστης μπορεί να γράψει κώδικα σε online επεξεργαστή και να δει τις προκλήσεις ταξινομημένες σε κατηγορίες ανάλογα με το επίπεδο των δεξιοτήτων του. Υπάρχει ακόμη κοινότητα προγραμματιστών, οι οποίοι συζητούν σε forums, γράφουν tutorials και συμμετέχουν στους διαγωνισμούς προγραμματισμού του CodeChef.

  1. CodeEval

Το CodeEval είναι παρόμοιο με το HackerRank, με το επιπλέον χαρακτηριστικό ότι παρέχει περιεχόμενο που χορηγείται από επιχειρήσεις και οργανισμούς, το οποίο μπορεί να καταλήξει έως και σε πρόσληψη του χρήστη, εάν επιλύσει την πρόκληση καλά. Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν προκλήσεις και να διεξάγουν διαγωνισμούς ώστε να προσελκύσουν και να προσλάβουν νέους προγραμματιστές.

  1. Codewars

Το Codewars περιέχει προκλήσεις οι οποίες υποβάλλονται και επεξεργάζονται από την ίδια την κοινότητα των προγραμματιστών. Παρέχεται η δυνατότητα επίλυσης απευθείας online σε διάφορες γλώσσες. Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στην αντίστοιχη συζήτηση χρηστών και τη λύση της πρόκλησης.

  1. LeetCode

Το LeetCode είναι ένας δημοφιλής online «δικαστής» που περιλαμβάνει πάνω από 190 προκλήσεις, οι οποίες μπορούν να προετοιμάσουν τον χρήστη για συνεντεύξεις εργασίας τεχνικής φύσεως. Παρέχεται η δυνατότητα επίλυσης online σε μία από τις 9 διαθέσιμες γλώσσες. Δεν υπάρχει πρόσβαση σε λύσεις άλλων χρηστών, αλλά ο χρήστης μπορεί να δει στατιστικά των δικών του λύσεων, όπως η ταχύτητα που «τρέχει» ο κώδικάς του σε σχέση με άλλων χρηστών.

  1. SPOJ

Το Sphere Online Judge (SPOJ) είναι ένας online «δικαστής» που περιλαμβάνει πάνω από 20.000 προκλήσεις προγραμματισμού. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τον κώδικά του σε online επεξεργαστή. Το SPOJ διεξάγει επίσης διαγωνισμούς και διαθέτει πλατφόρμα συζήτησης σχετικά με τις προκλήσεις. Ωστόσο, δεν παρέχει επίσημες λύσεις ή editorials.

  1. CodinGame

Το CodinGame είναι λίγο διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα καθώς αντί για τη συγγραφή κώδικα σε ένα επεξεργαστή, ο χρήστης μπορεί ουσιαστικά να λάβει μέρος στη συγγραφή κώδικα για το παιχνίδι που παίζει online απευθείας. Το παιχνίδι περιλαμβάνει μία περιγραφή του προβλήματος, δοκιμαστικά σενάρια και έναν επεξεργαστή όπου ο χρήστης μπορεί να γράψει κώδικα σε πάνω από 20 γλώσσες προγραμματισμού.

Πηγή: https://medium.com/coderbyte/the-10-most-popular-coding-challenge-websites-of-2016-fb8a5672d22f#.hckhxt7ff

Εάν θέλεις να γίνεις προγραμματιστής, ένα από τα πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα παγκοσμίως, δήλωσε εδώ το ενδιαφέρον σου για τις επόμενες δράσεις του Alliance For Digital Employability (AFDEmp). 

Αφετηρία του AFDEmp αποτέλεσε το 1ο Coding Bootcamp με Εγγυημένη Απασχόληση στην Ελλάδα: μέσω ταχύρρυθμης εκπαίδευσης 14 εβδομάδων, 30 υποψήφιοι εκτός εργασίας και χωρίς υπόβαθρο στην πληροφορική προσλήφθηκαν ως προγραμματιστές από κορυφαίες εταιρίες. Μάθε περισσότερα εδώ.