Το Success Story του 45χρονου Γ. Γκαρού!

Όλοι οι υποψήφιοι των Coding Bootcamps αποτελούν προσωπικά μας στοιχήματα. Κυρίως για το πώς οι άνθρωποι αυτοί θα αποφοιτήσουν από το πρόγραμμα. Πώς θα απορροφηθούν άμεσα από την αγορά εργασίας σε καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας στην Πληροφορική. Όταν έχουμε έναν υποψήφιο λίγο μεγαλύτερο σε ηλικία, η πρόκληση του στοιχήματος γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Μια τέτοια περίπτωση στο Coding Bootcamp 3, ήταν κι αυτή του Γιάννη Γκαρού.

Ο Γιάννης, σε ηλικία 45 ετών και με νεογέννητα δίδυμα (!), αποφάσισε να επανειδικευθεί ως προγραμματιστής. Παρά το εξαιρετικό βιογραφικό του – το οποίο περιλαμβάνει υποψηφιότητα για διδακτορικό στα Οικονομικά από το Βrown University, 3 μεταπτυχιακά με το ένα εξ αυτών από το LSE, και σπουδές στο ΟΠΑ – το Coding Bootcamp 3 ήταν αρκετά σοβαρή πρόκληση. Αν τον ρωτήσετε, θα σας πει πως δεν ήταν εύκολο ενώ κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο Γιάννης σε μόλις 2 εβδομάδες από την αποφοίτησή του θα είχε κιόλας προσληφθεί από μία κορυφαία εταιρία όπως η Intrasoft.

Κάποιος θα πει, “μα με τόσα πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, λογικό είναι να τα καταφέρει”. Κι όμως, αν τον ρωτήσετε θα σας πει ότι δεν ήταν τόσο εύκολο. Να υπενθυμίσουμε πως όλη η εκπαίδευσή του Γιάννη ήταν σε οικονομική κατεύθυνση. Επίσης, πολλές εταιρίες επιλέγουν και με βάση την ηλικία.

Το “κλειδί” της επιτυχίας

Η μέχρι τώρα εκπαίδευσή του σίγουρα ήταν σημαντικό εφόδιο. Όμως η αφοσίωση και η δίψα του να πετύχει έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο. Δεν ήταν λίγα τα απογεύματα που τα μαθήματα του Bootcamp τελείωναν κι όμως ο Γιάννης έμενε στις αίθουσες του Κέντρου Καινοτομίας και Αριστείας της PeopleCert και μελετούσε σκληρά.

Φυσιολογικά, ήταν τεράστια η χαρά μας, αλλά και του ίδιου, όταν μας πήρε τηλέφωνο κατενθουσιασμένος για να μας πει ότι προσλήφθηκε και πλέον ξεκινά την καριέρα του ως προγραμματιστής.

Ο προγραμματισμός δε γνωρίζει ηλικιακά όρια. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από το Coding Bootcamp, είτε είναι 19, είτε 50 χρονών – αρκεί να θέλουν να πετύχουν και να ξέρουν πως ο προγραμματισμός τους ταιριάζει.