Ψάχνεις το επαγγελματικό σου μονοπάτι;

Όσο κι αν η ανεργία μειώνεται στην Ελλάδα, δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει μεγάλο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα για τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν στο 18%. Τα νέα είναι πολύ χειρότερα για τους νεότερους. Για το κοινό 15-24 η ανεργία «αγγίζει» το 39,5% και για το κοινό 25-34 το 24,2%.

Μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι πως οι νέοι τελειώνοντας τις σπουδές τους, δυσκολεύονται να βρουν εργασία. Από την άλλη πλευρά, αν συνομιλήσει κάποιος με τους εργοδότες, θα μάθει πως οι υποψήφιοι δεν έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες για να καλύψουν τις απαιτήσεις των θέσεων.

Στην AFDEmp δίνουμε μεγάλη σημασία στην απασχολησιμότητα. Για αυτό φροντίζουμε για την προώθηση των αποφοίτων των Coding Bootcamps σε κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας και πληροφορικής, οι οποίες θέλουν να προσλάβουν entry-level, full-stack προγραμματιστές. Μάλιστα, το ποσοστό απασχολησιμότητας με βάση την πιο πρόσφατη μέτρησή μας είναι στο 97%. Ένα νούμερο απίστευτο, αν σκεφτεί κάποιος πως 97% των αποφοίτων μας στα Coding Bootcamps έχει προσληφθεί. Ευτυχώς στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, βρίσκουμε και αρκετούς συμμάχους.

Έχεις ακούσει για το Job-Pairs;

Μια πολύ σημαντική δράση προς την ίδια κατεύθυνση είναι και το Job-Pairs. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με αποστολή να ενδυναμώσει επαγγελματικά νέους αποφοίτους και να τους συνδέσει με μέντορες, οι οποίοι είναι έμπειροι επαγγελματίες. Στόχος είναι να αποκτήσουν ρεαλιστική εικόνα της αγοράς, βελτιώνοντας παράλληλα το βιογραφικό τους. Μέχρι στιγμής περισσότερα από 720 στελέχη είναι μέντορες στο Job-Pairs, ενώ 1.200 άτομα έχουν λάβει μέρος στις mentoring δράσεις. Αν δεν ξέρεις πώς είναι η ζωή ενός προγραμματιστή, το Job Pairs σου δίνει την ευκαιρία να πάρεις μέρος σε ένα mentoring πρόγραμμα ειδικά για ειδικότητες Πληροφορικής.

Είσαι ήδη αποφασισμένος ότι θες να επανειδικευθείς στον προγραμματισμό;

Σε ενημερώνουμε πως το επόμενο Coding Bootcamp ξεκινά στις στις 13 Μαΐου.

 

Μάθε Περισσότερα