Οι πρώτοι 30 Υποψήφιοι θα Προσληφθούν από 20 Κορυφαίες Εταιρίες ως Προγραμματιστές από το Μοναδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με 100% Απασχολησιμότητα!

Το 1ο Coding Bootcamp με Εγγυημένη Απασχόληση στην Ελλάδα είναι ένα ταχύρρυθμο και εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εφαρμογών 

(400 ώρες σε 14 εβδομάδες), όπου νέοι εκτός εργασίας και χωρίς σχετικό υπόβαθρο, κατόπιν της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος, προσλαμβάνονται σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας από κορυφαίες εταιρίες-χορηγούς. Το Coding Bootcamp ξεκίνησε πιλοτικά στην Αθήνα το Σεπτέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του Ιανουαρίου.

Η επιτυχία του προγράμματος έγκειται στην εγγυημένη απασχολησιμότητα για το 100% των υποψηφίων, καθώς οι 30 συμμετέχοντες έχουν ήδη επιλεγεί από 20 κορυφαίες εταιρίες, που υποστηρίζουν το εγχείρημα και έχουν υπογράψει σχετικές συμβάσεις πρόσληψης, οι οποίες ενεργοποιούνται με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εταιρίες που εμπιστεύονται και υποστηρίζουν την πρωτοβουλία του Alliance For Digital Employability (AFDEmp) και ενισχύουν το Όραμα για τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της Πληροφορικής την επόμενη δεκαετία, αρχικά στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση της εγχώριας ανεργίας. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι εταιρίες καλύπτουν το 50% του κόστους της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων.

Οι εταιρίες στις οποίες θα προσληφθούν οι απόφοιτοι του Coding Bootcamp

Το AFDEmp αποτελεί μια εθελοντική πρωτοβουλία, η οποία δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο του Δικτύου Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) κ. Βύρωνα Νικολαΐδη, τον πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) κ. Νίκο Φαλδαμή και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως οι κ.κ. Γιώργος Δουκίδης, Διομήδης Σπινέλλης, Κατερίνα Πραματάρη, Πάνος Λουρίδας, ενώ το απαρτίζουν 2.500 υποστηρικτές και 50+ κορυφαίοι οργανισμοί, εταιρίες και πανεπιστήμια. Ο στόχος του AFDEmp θα επιτευχθεί μέσω της ταχύρρυθμης επανειδίκευσης (re-skilling) υποψηφίων σε υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες και την άμεση απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας σε αντίστοιχες θέσεις, μέσω δράσεων όπως το Coding Bootcamp.

Μεγάλοι κερδισμένοι της διαδικασίας είναι οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι μέσα σε 14 εβδομάδες θα έχουν λάβει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εισέλθουν στην αγορά εργασίας ως προγραμματιστές, επάγγελμα που βρίσκεται ήδη μεταξύ των πιο καλά αμειβόμενων παγκοσμίως, και μπορεί να δράσει ως καταπέλτης στη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα. Αυτό επιβεβαιώνεται από ειδική μελέτη που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Α. Βύρωνα Νικολαΐδη, προέδρου της CEPIS, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ALBA Graduate Business School και τη HePIS.

Η μελέτη ανέδειξε πως ένας junior προγραμματιστής χωρίς προϋπηρεσία αμείβεται με €900-€1.375 (μικτά), τονίζοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές του επαγγέλματος. Ωστόσο, η ίδια μελέτη επισήμανε το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης για υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες, το οποίο εφιστά την προσοχή στην οργάνωση αντίστοιχων ενεργειών όπως το Coding Bootcamp του AFDEmp.

Εάν θέλεις να είσαι ανάμεσα στους επόμενους συμμετέχοντες, δήλωσε εδώ το ενδιαφέρον σου.