3 λόγοι για να μάθεις JavaScript

Η JavaScript είναι από τις πιο δημοφιλείς αντικειμενοστραφείς γλώσσες προγραμματισμού. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, εξαπλώθηκε τόσο πολύ ώστε να είναι ορατή σχεδόν παντού, σε περιβάλλον front-end, back-end, ακόμη και στην ανάπτυξη mobile εφαρμογών. Ωστόσο πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται για ποιο λόγο να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους στον προγραμματισμό μαθαίνοντας JavaScript.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 3 λόγους:

1. Εύκολη γλώσσα για να κάνεις την αρχή

Οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει να μαθαίνει χωρίς καμία προηγούμενη σχετική εμπειρία καθώς η JavaScript είναι μία γλώσσα προγραμματισμού, φιλική ακόμη και στον αρχάριο μαθητή. Σημαντικό είναι ότι υποστηρίζεται από μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών. Στην αρχή ίσως να μην σου ακούγεται τόσο σημαντικό, αλλά, καθώς αρχίζεις να μαθαίνεις, σίγουρα θα χρειαστείς υποστήριξη. Το μέγεθος της κοινότητας έχει σημασία. Στο Stack Overflow, μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προγραμματιστών είναι οι JavaScript developers με ποσοστό 67,8%.

2. Χρησιμοποιείται σε front-end και σε back-end περιβάλλον 

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί η JavaScript έγινε τόσο δημοφιλής ανάμεσα σε αρκετές γλώσσες προγραμματισμού. Σε περιβάλλον front-end, ο κώδικας Javascript μιας σελίδας περικλείεται από τις ετικέτες της HTML  <script type=»text/javascript»> και </script>. Σε περιβάλλον back-end, η JavaScript έχει γίνει δημοφιλής για την ανάπτυξη web εφαρμογών στην πλευρά του διακομιστή (server-side). Σε κάθε περίπτωση όσοι γνωρίζουν αποκλειστικά και μόνο JavaScript είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ολόκληρη και λειτουργική web εφαρμογή, από την αρχή ως το τέλος.

3. Πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης

Η ζήτηση στην αγορά εργασίας για το επάγγελμα του προγραμματιστή είναι εντυπωσιακή. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την καριέρα σου. Όσο εξοικειώνεσαι με την JavaScript, θα έχεις πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις την γνώση σου με διάφορους τρόπους, είτε αναλαμβάνοντας μικρά project ως freelancer είτε δουλεύοντας ως entry-level, full-stack προγραμματιστής σε κάποια εταιρία. Ξεκινάς με έναν αξιόλογο μισθό και συνεχώς εξελίσσεσαι. Αρκεί να ακονίζεις συνεχώς τις γνώσεις σου και να αποκτάς νέες δεξιότητες.

Είμαστε σίγουροι ότι η γλώσσα προγραμματισμού JavaScript έχει λαμπρό μέλλον και μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες σε όποιον την επιλέξει. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε και οργανώσαμε νέα τμήματα προγραμματισμού, στις εγκαταστάσεις μας ή online, αποκλειστικά για την εκμάθηση της συγκεκριμένης γλώσσας. Επικοινώνησε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 37 29 070 ή μπες στο site μας για να μάθεις περισσότερα.

Μάθε Περισσότερα