Η Νεανική Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα βραβεύεται στα Ennovation awards 2016!

Facebook
Twitter
RSS
LinkedIn
Instagram

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η εκδήλωση βράβευσης των νικητήριων ομάδων του 9ου διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας επιχειρηματικότητας Ennovation 2016. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το δίκτυο 18 Πανεπιστημίων ανά την Ελλάδα και την Κύπρο με την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ΟΠΑ (ACEin) για την επιβράβευση της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους ψηφιακούς χώρους.

Στη δράση αυτή, επιπρόσθετα του ΟΠΑ που αποτελεί συνδιοργανωτή του 1ου Coding Bootcamp με Εγγυημένη Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα, ενεπλάκησαν μεταξύ άλλων εταιρίες και φορείς που υποστηρίζουν το Alliance For Digital Employability, όπως οι Athens International Airport, Εurobank, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Microsoft, PEOPLECERT και Viva Wallet.

Στον τελικό κατάφεραν να προκριθούν 25 ομάδες, από τις οποίες οι 7 ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν για τη δράση τους με χρηματικά και όχι μόνο έπαθλα. Μεταξύ των νικητών ήταν και η Healthyclub, η οποία μέσω του διαγωνισμού υιοθετήθηκε από μία από τις εταιρίες-χορηγούς του Ennovation 2016, ενώ εξασφάλισε σημαντική χρηματοδότηση.

 

Ομάδα

Σύντομη περιγραφή

Βραβείο

SockSeed

Η SockSeed αποτελεί ένα online portal το οποίο μετατρέπει επιχειρηματικές ιδέες σε startups

Innovation & Entrepreneurship

Control Things

Η Control Things έχει εμπνευστεί από το Internet of Things και ασχολείται με την έννοια του Access Control

Research Impact

ROADER

H ROADER είναι μια αυτόματη ηλεκτρονική συσκευή για δίκυκλα, η οποία ειδοποιεί τις κατάλληλες αρχές σε περίπτωση ατυχήματος

Best Product Prototype

GIVMED

Η GIVMED είναι η πρώτη κοινότητα που χρησιμοποιεί τα περίσσεια φάρμακα για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Social Responsibility

Cloudeplo

Το cloudeplo είναι ένα εργαλείο που χρησιμεύει στο να δημιουργήσει κάποιος cluster σε κάποιον IAAS provider και να τρέξει εφαρμογές big data analytics

Tech Innovation

SeaAround

Η SeaAround ενώνει ταξιδιώτες και καπετάνιους για τη δημιουργία ταξιδιών

Service Innovation

Parky App

Το Parky App προσφέρει στον καθένα την δυνατότητα να νοικιάζει τη θέση parking του κερδίζοντας ένα extra εισόδημα

Smart City