Πως θα απαντήσεις άψογα την ερώτηση “Πες μας λίγα λόγια για σένα” (Part B)

Ο χρόνος που θα χρειαστείς για να εντυπωσιάσεις τον μελλοντικό σου εργοδότη αν βρισκόσουν μαζί του στο ασανσέρ, θα διαρκούσε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Αυτή είναι μια καλή αλλά εξαιρετικά απαιτητική ευκαιρία να πείσεις τον συνομιλητή σου ότι εσύ είσαι ο ιδανικός υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση.

Στο προηγούμενο άρθρο, αναλύσαμε 3 βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα ισχυρό elevator pitchΠιο συγκεκριμένα: 

  • Ξεκινάς με μια σύντομη εισαγωγή για τις σπουδές και την εργασιακή σου εμπειρία
  • Περιγράφεις το πιο σημαντικό σου επίτευγμα και τι αποτέλεσμα έφερε στην εταιρία
  • Συνδέεις τις απαιτήσεις της εταιρίας με τους επαγγελματικούς στόχους σου

Όποιος κι αν είναι ο στόχος, κάθε επαγγελματίας έχει ανάγκη από ένα ισχυρό και πειστικό elevator pitch. Διάβασε παρακάτω 3 ακόμα tips, που θα σε βοηθήσουν να ολοκληρώσεις την επαγγελματική σου παρουσία με τον πλέον δυναμικό τρόπο:

Βήμα 4: Κάθε επιτυχημένη παρουσία ξεκινάει από μια καλή πρόβα

Αφού καταλήξεις στο σύντομο κείμενο φρόντισε να προβάρεις μερικές φορές στον καθρέφτη ή μπροστά σε άτομα που εμπιστεύεσαι τη γνώμη τους και ξέρεις ότι θέλουν να σε βοηθήσουν.

Εντόπισε μερικές λέξεις-κλειδιά και βεβαιώσου ότι μπορείς να τις αποδώσεις μέσα σε λίγα λεπτά. Φρόντισε όμως να μην υπερβάλλεις στις πρόβες σου, είναι σημαντικό να ρέει ο λόγος φυσικά και αυθόρμητα. Κράτα τη στάση σου χαλαρή και μίλησε από την καρδιά σου.

Bήμα 5: Συνδύασε τον ισχυρό λόγο σου με την αντίστοιχη γλώσσα σώματος  

Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το elevator pitch που έχεις ετοιμάσει, είναι σημαντικό να συνδυαστεί με μια γλώσσα σώματος, που εμπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Δοκίμασε να διατηρείς οπτική επαφή με τον συνομιλητή σου καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης και να χαμογελάς. Ίσως σου ακούγονται λεπτομέρειες όλα αυτά αλλά μπορεί να γίνουν η αφορμή να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Βήμα 6: Τέλος, προέτρεψε τον συνομιλητή να κάνει το επόμενο βήμα

Ένα elevator pitch, όπως και κάθε είδους προσπάθεια προώθησης, χρειάζεται να κλείνει με μια ισχυρή προτροπή για δράση (Call to Action). Πως θα ήθελες να προχωρήσει ο συνομιλητής σου, αφού σε ακούσει; Τι θα ήθελες να κάνει στη συνέχεια; Θέλεις να επισκεφθεί το προσωπικό σου website; Να διαβάσει το blog σου; Να μπει στο LinkedIn προφίλ σου και να ανατρέξει στις προηγούμενες θέσεις εργασίας σου; Προσδιόρισε τι είναι σημαντικό για σένα και προέτρεψε τον να το πραγματοποιήσει. Με αυτό τον τρόπο επενδύεις στην ανάπτυξη μιας πιο ουσιαστικής σχέσης μεταξύ σας και ανοίγεις το δρόμο για περαιτέρω επικοινωνία.

Στο Coding Bootcamp σε βοηθάμε να αναπτύξεις αποτελεσματικά τις προσωπικές δεξιότητες, ταυτόχρονα με τα hard skills σου στον προγραμματισμό. Επενδύουμε σε:

  • Ομαδικά workshops και ατομικές συναντήσεις με Σύμβουλο Καριέρας
  • Προώθηση αποφοίτων στο δίκτυο 100+ συνεργαζόμενων εταιριών
  • Events γνωριμίας και διασύνδεσης

 

Μάθε Περισσότερα