Έχουμε 97 λόγους να γιορτάζουμε!

Όταν ξεκινήσαμε τα Coding Bootcamps το 2016 μέσα από την Alliance For Digital Employability, το στοίχημα ήταν τεράστιο. Όταν άκουγε κάποιος στην αρχή ότι μπαίνοντας στο πρόγραμμα αυτό μπορεί – χωρίς να έχει προηγούμενο υπόβαθρο – να βγει entry-level, full-stack προγραμματιστής και μάλιστα, να προσληφθεί κι από κάποια κορυφαία εταιρία τεχνολογίας, πιθανότατα δεν θα το πίστευε.

Στα 2 πρώτα Coding Bootcamps που έγιναν σε πιλοτικό στάδιο, χάρη στις εταιρίες που μας εμπιστεύθηκαν και με τον όρο της εγγυημένης απασχολησιμότητας, προσλήφθηκε το 100% των αποφοίτων του προγράμματος! Στα επόμενα Coding Bootcamps, που έγιναν χωρίς τον όρο της εγγυημένης απασχολησιμότητας, το στοίχημα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Οι κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας που είχαν στηρίξει τη δράση από την αρχή, αλλά και νέοι συνεργάτες, βρέθηκαν δίπλα μας, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της προσπάθειας και προσλαμβάνοντας ταλαντούχους προγραμματιστές από τη «δεξαμενή» που δημιουργούμε εδώ και 2 χρόνια!

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο σήμερα. Η εθελοντική μας πρωτοβουλία έκλεισε τα 2 χρόνια και για αυτό κάναμε μια μεγάλη γιορτή στο PeopleCert Innovation & Excellence Centre, με όλους τους μέχρι τώρα αποφοίτους μας και τις εταιρίες που μας στηρίζουν!

Σε αυτά τα 2 χρόνια:

Περισσότεροι από 200 άνεργοι πτυχιούχοι με διαφορετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο έχουν επανειδικευτεί σε δεξιότητες πληροφορικής.

  • Το ποσοστό της απασχολησιμότητας των αποφοίτων μας αγγίζει πλέον το 97%!
  • Τα success stories των αποφοίτων μας δε σταματούν να μας συγκινούν και να μας ξαφνιάζουν:
    • ο Ευθύμης, που με σπουδές Βιολογίας, ετοιμαζόταν να γίνει αγρότης, όταν μέσω της τηλεόρασης έμαθε για τα Coding Bootcamps, ήρθε, αποφοίτησε και εργάζεται πλέον σε κορυφαία εταιρία (μπορείτε να δείτε την ιστορία του στο τηλεοπτικό απόσπασμα εδώ).
    • ο Γιάννης, που σε ηλικία 45 ετών και με πολύ αξιόλογες σπουδές στα οικονομικά και ακαδημαϊκή καριέρα στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους και έχοντας το μεράκι του προγραμματισμού, το πήρε απόφαση, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και πλέον εργάζεται κι αυτός σε κορυφαία εταιρία.
    • ο Χρήστος, που εργαζόταν ως νοσηλευτής σε οικοτροφείο παιδιών με αναπηρία, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα γιατί αγαπούσε πάντα την Πληροφορική – πολλές φορές ερχόταν στο μάθημα απευθείας από την ολονύχτια βάρδιά του – και πλέον και αυτός έχει βρει τη δουλειά που ονειρευόταν.

Κι έχουμε δεκάδες παραδείγματα που δείχνουν πόσοι άνθρωποι κατάφεραν να αλλάξουν τη ζωή τους και να βρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα. Και συνεχίζουμε.

Όταν βλέπαμε στη γιορτή των 2 μας χρόνων τα χαμόγελα των νέων που τόλμησαν, άλλαξαν επαγγελματικό προσανατολισμό κι επιβραβεύτηκαν, αισθανόμασταν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορεί κανείς να φανταστεί. Γιατί τολμήσαμε κι επιβεβαιωθήκαμε. Γιατί στη χώρα μας υπάρχουν ευκαιρίες κι έξυπνοι κι ικανοί άνθρωποι να τις αρπάξουν από τα μαλλιά (ακόμα κι αν δεν έχουν!).

Εάν υπάρχει ένα ρήμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το: «τολμήστε». Τολμήστε, πάρτε την τύχη στα χέρια σας, αλλάξτε τη ζωή σας. Και δεν χρειάζεται να θυμηθείτε τη διαφήμιση: «κι αν σου κάτσει; Σου αλλάζει η ζωή». Δεν χρειάζεται τύχη για να τα καταφέρετε. Χρειάζεται απόφαση!

Το Coding Bootcamp 6 ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου!

Κάνε Αίτηση