Οι Απαντήσεις στα Ερωτήματά Σου

< Πίσω

 


Γενικά Στοιχεία


Σε ποιους απευθύνονται τα Coding Bootcamps;

Τα Coding Bootcamps απευθύνονται σε οποιονδήποτε θέλει να γίνει προγραμματιστής σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό του. Δεν χρειάζονται προηγούμενες γνώσεις, ούτε σχετικό υπόβαθρο, απαιτούνται όμως 3 βασικές προϋποθέσεις για να καταφέρεις να αποφοιτήσεις:

 • Να είσαι παθιασμένος με τον προγραμματισμό
 • Να είσαι προετοιμασμένος να εργαστείς σκληρά καθώς το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό
 • Να γνωρίζεις καλά Αγγλικά (προτεινόμενο είναι το επίπεδο C1)

Κάθε πότε διενεργούνται Coding Bootcamps;

Τα Coding Bootcamps διενεργούνται αρκετές φορές μέσα σε μια ακαδημαϊκή χρονιά, συνήθως τρεις φορές τον χρόνο (Οκτώβριο-Νοέμβριο, Φεβρουάριο-Μάρτιο και Μάϊο-Ιούνιο). Ενδέχεται όμως να ξεκινούν και προγράμματα στο ενδιάμεσο γι’ αυτό μείνε συντονισμένος για άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση.

Πώς μπορώ να παρακολουθήσω το Coding Bootcamp;

Μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα σε τάξη, στο PeopleCert Innovation & Excellence Centre (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, 1ος όροφος, Αθήνα, 10564) ή να επιλέξεις το Online πρόγραμμα με εκπαιδευτή σε live μετάδοση, από όπου κι αν βρίσκεσαι.

Μένω στην επαρχία. Τι επιλογές έχω για να παρακολουθήσω το Coding Bootcamp;

Προς το παρόν τα μαθήματα σε τάξη γίνονται μόνο στην Αθήνα με στόχο την επέκταση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Υπάρχει και η επιλογή της Online εκπαίδευσης για παρακολούθηση από όπου κι αν βρίσκεσαι.

Μέχρι πότε γίνονται δεκτές οι αιτήσεις;

Μέχρι να συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις και πριν την έναρξη των μαθημάτων.

 

Κριτήρια επιλογής

Υπάρχουν κριτήρια επιλογής των υποψηφίων;

Δεν υπάρχουν κριτήρια επιλογής, ακολουθείται σειρά προτεραιότητας μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων.

Μπορώ να συμμετάσχω χωρίς να διαθέτω προηγούμενες γνώσεις;

Αν δεν διαθέτεις κανένα σχετικό υπόβαθρο, καλύτερα να διαλέξεις το part-time πρόγραμμα που είναι το καταλληλότερο για σένα. Πιο αργός ρυθμός που ενδείκνυται για άτομα χωρίς προηγούμενες γνώσεις.

 

Εκπαίδευση

 Ποιο είναι το περιεχόμενο της εκπαίδευσης;

Μπορείς να βρεις τη θεματολογία του προγράμματος στην ενότητα «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης» της ιστοσελίδας μας. Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες, επικοινώνησε μαζί μας κι έλα σε ένα προσωπικό ραντεβού για να ενημερωθείς για όλες τις λεπτομέρειες που θα σε βοηθήσουν να πάρεις την απόφασή σου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι το ίδιο στο full-time και στο part-time πρόγραμμα;

Το περιεχόμενο είναι ακριβώς το ίδιο στο full και στο part-time πρόγραμμα, αλλάζει μόνο το διάστημα της εκπαίδευσης.

 Ποιο είδος εκπαίδευσης χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία του Online Coding Bootcamp;

Για τη διδασκαλία του Online Bootcamp χρησιμοποιείται η σύγχρονη (real-time) μεθοδολογία με εκπαιδευτή σε live μετάδοση. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και σου παρέχεται η δυνατότητα να έχεις στον υπολογιστή σου ήχο και εικόνα και να μπορείς να υποβάλλεις ερωτήσεις στους εκπαιδευτές, είτε φωνητικά είτε γραπτά, μέσω αμφίδρομης επικοινωνίας με κάμερα και μικρόφωνο.

Χρειάζεται κάποια προετοιμασία από μέρους μου πριν την έναρξη του Coding Bootcamp;

Για να διευκολύνουμε την ομαλή ένταξή σου στο πρόγραμμα, αμέσως μόλις εξασφαλίσεις τη θέση σου σε ένα Coding Bootcamp, σου αποστέλλουμε προπαρασκευαστικό υλικό για να μελετήσεις πριν την έναρξη των μαθημάτων. Σκοπός της προετοιμασίας είναι η αρχική εξοικείωσή σου, η επιβεβαίωση ότι σου αρέσει ο προγραμματισμός και ότι τα καταφέρνεις. Η διαδικασία αυτή δεν είναι υποχρεωτική, προτείνουμε όμως να την ακολουθήσεις. Διευκρινίζουμε επίσης, ότι η ύλη αυτή θα διδαχτεί λεπτομερέστατα κατά τη διάρκεια του Bootcamp και ότι οποιεσδήποτε απορίες προκύψουν, θα λυθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ποιοι είναι οι εκπαιδευτές σας;

Τα μαθήματα διδάσκονται από διακεκριμένους εκπαιδευτές με μακροχρόνια εμπειρία καθώς και κορυφαία στελέχη στον τομέα της Πληροφορικής.

Τα μαθήματα σε ποια γλώσσα γίνονται;

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα Ελληνικά και η γλώσσα προγραμματισμού, τα Αγγλικά.

 

Πιστοποίηση

Πότε δίνω εξετάσεις για τις πιστοποιήσεις PeopleCert; Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ή μετά;

Την εξέταση για την πιστοποίηση PeopleCert Software Developer Skills, Foundation Level θα τη δώσεις λίγο μετά το μέσον του προγράμματος. Την εξέταση για την πιστοποίηση PeopleCert Software Developer Skills, Advanced Level θα τη δώσεις μετά το τέλος των μαθημάτων.

Mε ποια διαδικασία διενεργούνται οι εξετάσεις;

Μέσω της μεθόδου εξέτασης οnline proctoring (τηλε-επιτήρησης) της PeopleCert, από οποιονδήποτε χώρο εσύ επιθυμείς και διαθεσιμότητα 24/7/365.

Οι εξετάσεις σε ποια γλώσσα διενεργούνται;

Όλες οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στα Αγγλικά.

 

Τεχνικές Προδιαγραφές

Τι τεχνικό εξοπλισμό χρειάζομαι για να παρακολουθήσω το Bootcamp;

Για την οn campus παρακολούθηση πρέπει να φέρνεις καθημερινά μαζί σου laptop, με τις εξής προδιαγραφές:

 • CPU: Intel i3
 • RAM: 4 GB
 • Μνήμη κάρτας γραφικών: 1 GB
 • Λειτουργική κάμερα

Για την Online παρακολούθηση: Πρέπει να διαθέτεις ένα laptop/desktop με τις ίδιες ως άνω προδιαγραφές και επιπρόσθετα:

 • Λειτουργικό Windows ή Mac, όχι Linux
 • Τουλάχιστον ADSL σύνδεση
 • Ακουστικά
 • Μικρόφωνο

Έχω Mac υπολογιστή, μπορώ να παρακολουθήσω το πρόγραμμα;

Βεβαίως, αρκεί να γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση του υπολογιστή σου. Θα σε βοηθήσουμε εμείς σε αυτό.

 

Οικονομικές Υποχρεώσεις και Τρόποι πληρωμής

Τα δίδακτρα για τη συμμετοχή στο Coding Bootcamp ανέρχονται στο ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (€2.500) ανά συμμετέχοντα και η αποπληρωμή τους γίνεται ως εξής:

Προκαταβολή: To ποσό των τετρακοσίων ευρώ (€400) καταβάλλεται για να διασφαλιστεί η θέση σου μέχρι την συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων και πριν την έναρξη των μαθημάτων, με τους παρακάτω τρόπους: 

Τρόποι πληρωμής:

 • Με τραπεζική κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς:
  • Αριθμός λογ/μου: 5032-089-905-165 (IBAN: GR09 0172 0320 0050 3208 9905 165
  • Δικαιούχος: PEOPLECERT ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 
  • Κατά την κατάθεση πρέπει να αναγράφεται ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα. 
 • Μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας στο κέντρο Καινοτομίας και Αριστείας της PeopleCert, Πανεπιστημίου 39, 1ος όροφος, Αθήνα 10564, Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 -18:00 
 • Μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας με online πληρωμή

Εξόφληση: Το υπολειπόμενο ποσό (€2.100) μπορεί να καταβληθεί εξ ολοκλήρου με την αντίστοιχη έκπτωση μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδας των μαθημάτων (βλ. Δυνατότητα έκπτωσης) ή σταδιακά με δόσεις με τους ίδιους όπως παραπάνω τρόπους πληρωμής.

Δόσεις:  

 • Το full-time πρόγραμμα μπορεί να εξοφληθεί σε 3 μηνιαίες δόσεις των € 700 η κάθε μία, μέχρι τις 15 κάθε μήνα, ξεκινώντας από τον πρώτο μήνα των μαθημάτων. 
 • Το part-time πρόγραμμα μπορεί να εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις των € 350 η κάθε μία, μέχρι τις 15 κάθε μήνα, ξεκινώντας από τον πρώτο μήνα των μαθημάτων.
 • Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης του προγράμματος σε 12 άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας – όχι χρεωστικής.

Δυνατότητες έκπτωσης

 • Τα δίδακτρα μειώνονται κατά 10%, δηλαδή κατά (€250) στην περίπτωση που αποπληρωθεί το σύνολο του ποσού μέχρι το τέλος της δεύτερης εκπαιδευτικής εβδομάδας (ημέρα Κυριακή).
 • Τα δίδακτρα μειώνονται κατά 5%, δηλαδή κατά (€125) στην περίπτωση που αποπληρωθεί το σύνολο του ποσού σε 12 άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας

 

Υποτροφίες

 Δίνονται υποτροφίες για τα Coding Bootcamps;

Υπάρχουν υποτροφίες που δίνονται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και υποτροφίες που δίνονται με κλήρωση ύστερα από συμμετοχή σε κάποια events. Τα κριτήρια και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες αναφέρονται στους Όρους και Προϋποθέσεις.

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση για υποτροφία;

Για να κάνεις αίτηση για υποτροφία, θα πρέπει να επιλέξεις το αντίστοιχο πεδίο στην αίτηση συμμετοχής που θα βρεις εδώ. Συμπληρωματικά, μπορείς να μιλήσεις με εκπρόσωπο των διοργανωτών για οποιαδήποτε απορία έχεις στο 210 3729070. 

Βλέπω ότι τα κριτήρια επιλογής είναι τόσο ακαδημαϊκά όσο και οικονομικά. Ποιο από τα δύο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα;

Η Επιτροπή αξιολόγησης θα κρίνει συνδυαστικά ούτως ώστε οι υποτροφίες να δοθούν σε άτομα με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις, περιορισμένη οικονομική δυνατότητα αλλά και με πάθος για τον προγραμματισμό.

Μέχρι πότε μπορώ να υποβάλλω την αίτηση υποψηφιότητας για υποτροφία;

Μπορείς να υποβάλλεις αίτηση για υποτροφία μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του εκάστοτε προγράμματος. Μετά την καταληκτική ημερομηνία, η επιλογή της υποτροφίας δεν είναι πλέον διαθέσιμη στην αίτηση που θα υποβάλλεις.

Θα γίνουν προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης;

Όλοι οι υποψήφιοι για υποτροφία καλούνται για μια σύντομη συνέντευξη με στόχο να τους γνωρίσουμε καλύτερα αλλά και να αποσαφηνιστούν όποιες επιπλέον πληροφορίες είναι απαραίτητες.

 

Απασχολησιμότητα

Θα βρω εργασία ως προγραμματιστής με τη λήξη του Bootcamp;

Εμείς σου δίνουμε όλα τα εφόδια για να διεκδικήσεις τη θέση που ονειρεύεσαι και από εκεί και πέρα είναι στο δικό σου χέρι να εντυπωσιάσεις τον μελλοντικό σου εργοδότη. Μέχρι σήμερα, το 97% των αποφοίτων μας βρίσκει εργασία μέσα σε 6 μήνες από την αποφοίτησή του

Πώς με προετοιμάζετε για την αγορά εργασίας;

Πέρα από το άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις κορυφαίες πιστοποιήσεις, οι επιπλέον υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

 • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Workshops που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των προσωπικών σου δεξιοτήτων
 • Υπηρεσίες προετοιμασίας για την αγορά εργασίας όπως σύνταξη βιογραφικού, δημιουργία LinkedIn προφίλ, προετοιμασία για συνέντευξη κ.α.
 • Events γνωριμίας και διασύνδεσης υποψηφίων με τις συνεργαζόμενες εταιρίες

Όλοι οι απόφοιτοι προωθούνται στην αγορά εργασίας;

Για να συμμετάσχεις στις Υπηρεσίες απασχολησιμότητας πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

 • Να μην έχεις υπερβεί το όριο των επιτρεπόμενων απουσιών
 • Να έχεις υποβάλει τα projects σου μέσα στο επιτρεπόμενο διάστημα
 • Να έχεις περάσει με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης και για τα δύο πιστοποιητικά της PeopleCert

Ποιες υπηρεσίες απασχολησιμότητας προσφέρονται στο Online πρόγραμμα;

Προσφέρονται ακριβώς οι ίδιες υπηρεσίες όπως και στα προγράμματα που διενεργούνται στο PeopleCert Innovation & Excellence Centre στην Αθήνα.

Οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεστε βρίσκονται ως επί το πλείστον στην Αθήνα. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε όσους μένουν άλλες πόλεις ή περιοχές;

Οι εταιρείες πληροφορικής βρίσκονται ως επί το πλείστον στην Αθήνα. Αρχικά μπορούμε να βοηθήσουμε με εταιρείες που έχουν παραρτήματα σε άλλες πόλεις και μελλοντικά, με εταιρείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Υπάρχει κάποιο κόστος για τη συμμετοχή μου;

Το κόστος για τη συμμετοχή σου ανέρχεται σε €1,000 / άτομο και περιλαμβάνει:

 • Τις ώρες/χώρο διδασκαλίας
 • Το εκπαιδευτικό υλικό
 • Διεθνή πιστοποίηση ικανοτήτων προγραμματισμού από την PEOPLECERT
 • Πιστοποιητικό εκμάθησης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Άμεση τοποθέτηση σε συμβεβλημένη εταιρία μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος

Πώς θα μου εξασφαλιστεί η επαγγελματική απασχόληση;

Πριν την έναρξη του Coding Bootcamp, ο υποψήφιος συνδέεται μέσω διαδικασίας match-making με την εταιρία που θα αναλάβει την χορηγία της εκπαίδευσης και την πρόσληψή του με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος.

Μπορώ να αιτηθώ υποτροφία ή έκπτωση από το πρόγραμμα;

Ενδέχεται να δοθεί υποτροφία σε εκπαιδευόμενους με εξαιρετική επίδοση, κατόπιν της επιλογής τους.

Παρέχεται κάποιου είδους πιστοποίηση μετά το πέρας των μαθημάτων;

Μετά το πέρας των μαθημάτων και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ο υποψήφιος λαμβάνει ΔΥΟ πιστοποιήσεις:

 • Διεθνή πιστοποίηση ικανοτήτων προγραμματισμού από την PEOPLECERT ως full-stack developer σε Java ή σε C# / .NET.
 • Πιστοποιητικό εκμάθησης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση του Προγράμματος η άριστη γνώση Αγγλικών;

Όχι σε άριστο επίπεδο, όπως το Eπίπεδο C2, αλλά καλές γνώσεις της γλώσσας χρειάζονται καθώς:

α) παγκοσμίως, το προγραμματισμός γράφεται κυρίως στην Αγγλική γλώσσα
β) οι περισσότερες εταιρίες θέτουν την καλή γνώση Αγγλικών (τουλάχιστον Επίπεδο Β2) ως προϋπόθεση για την πρόσληψη σε όλες τις θέσεις εργασίας.

Δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να απαντήσω στην ερώτηση για το «ΝΕΡΟ». Μπορείτε να μου εξηγήσετε παρακαλώ;

Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι προαιρετική με στόχο να αξιολογήσει τις ικανότητες αντίληψης, έρευνας, ανάπτυξης και δημιουργικότητας. Ο στόχος ειναι να δούμε τι θα καταφέρει να απαντήσει ο κάθε υποψήφιος χωρίς περαιτέρω καθοδήγηση.

Συνεπώς δε μπορούμε να δώσουμε περαιτέρω διευκρινήσεις. Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να υποστήριξεις οποία απάντηση δώσεις καθώς για τη συγκεκριμένη δεν υπάρχει λάθος ή σωστό.

To πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε ανέργους;

Επειδή η πρωτοβουλία της Συμμαχίας αφορά στη μείωση της ανεργίας, το Coding Bootcamp απευθύνεται πρωτευόντως σε όσους είναι εκτός εργασίας.

Εάν πιστεύεις ότι πρέπει να εξαιρεθείς από αυτήν την προϋπόθεση θα πρέπει να το εξηγήσεις στην αίτησή σου, η οποία θα αξιολογηθεί από ομάδα ειδικών.

Είμαι απόφοιτος τμήματος Πληροφορικής, θα γίνω αποδεκτός στο πρόγραμμα;

Το πτυχίο Πληροφορικής δεν αποτελεί αυτόματο κριτήριο αποκλεισμού. Η ειδική ομάδα θα αξιολογήσει την αίτησή σου και βάσει του συνολικού προφίλ σου θα καταλήξει. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε την online αίτηση εδώ.

Θα ακολουθήσουν και άλλα Coding Bootcamps και αν ναι, σε τι χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει το επόμενο;

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ακόμα για τις επόμενες δράσεις.

Σε ποιό στάδιο του Προγράμματος γίνονται οι πληρωμές;

Η κάλυψη του κόστους γίνεται πριν την έναρξη των μαθημάτων, αφότου ολοκληρωθεί η αντιστοίχιση με τις εταιρίες.

Είναι απόλυτα εγγυημένο ότι θα προσληφθώ μετά το bootcamp από τις εταιρίες που συμμετέχουν;

Ναι. Η σύμβαση εργασίας υπογράφεται πριν την εκκίνηση του Προγράμματος.