Οι Απαντήσεις στα Ερωτήματά Σου

< Πίσω

 


Εισαγωγή


Tι είναι το Coding Bootcamp;

Ένα ιδιαίτερα εντατικό πρόγραμμα το οποίο παρέχει ταχύρρυθμη εκπαίδευση και πιστοποίηση στον τομέα του προγραμματισμού και της ανάπτυξης εφαρμογών, σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες και ανάγκες της αγοράς εργασίας. Με την ολοκλήρωση του Bootcamp, οι υποψήφιοι αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες με στόχο να μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως entry-level full-stack  developers σε Java ή C# ή άλλες τεχνολογίες.

Ποιος είναι ο στόχος του προγράμματος;

Η δημιουργία περιζήτων από την αγορά εργασίας entry-level, full-stack προγραμματιστών σε Java ή C#.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να λάβω μέρος στο πρόγραμμα;

Συμπλήρωσε την online αίτηση που θα βρεις εδώ.

Πόσες είναι οι διαθέσιμες θέσεις;

30 ανά τάξη.

Κριτήρια επιλογής

Ποια είναι η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων;

Δεν υπάρχει διαδικασία ούτε κριτήρια επιλογής για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα.  Απαιτούνται όμως 3 βασικές προϋποθέσεις για να καταφέρεις να αποφοιτήσεις:

1. Να είσαι παθιασμένος με τον Προγραμματισμό

2. Να είσαι προετοιμασμένος να εργαστείς σκληρά καθώς το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό 

3. Να γνωρίζεις καλά Αγγλικά (Επίπεδο Β2)

Οι θέσεις θα συμπληρώνονται κατά σειρά προτεραιότητας, γι’ αυτό στείλε έγκαιρα την αίτησή σου! Ακολουθείται σειρά προτεραιότητας μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. 

Σε ποιον απευθύνεται το Coding Bootcamp; Υπάρχει θέμα εάν εργάζομαι;

Σε όσους θέλουν να επανειδικευτούν ως προγραμματιστές σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι μπορούν να αφιερώσουν τις απαραίτητες ώρες εκπαίδευσης! Για παράδειγμα, εάν έχεις πρωινή εργασία αλλά θέλεις να αλλάξεις προσανατολισμό ή να αναβαθμίσεις τη θέση εργασίας σου, έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις το απογευματινό πρόγραμμα. 

Δεν διαθέτω καμία γνώση στον Προγραμματισμό. Μπορώ να συμμετάσχω στο πρόγραμμα;

Βέβαια. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψηφίους χωρίς υπόβαθρο στον τομέα της Πληροφορικής.

Δεν είμαι πτυχιούχος. Μπορώ να κάνω αίτηση;

Βέβαια. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για όλους, πτυχιούχους και μη, απλά είναι πιο σύνηθες οι πτυχιούχοι θετικών επιστημών να έχουν τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης που χρειάζεται για την εκμάθηση προγραμματισμού. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, περιμένουμε την αίτησή σου!

Μένω στην επαρχία. Θα γίνει Coding Bootcamp εκτός Αθηνών;

Ξεκινάμε από την Αθήνα, με στόχο την επέκτασή μας το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα;

Όχι. Υποψήφιοι ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούν να κάνουν αίτηση. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία μέχρι στιγμής απόφοιτος είναι 50 ετών και ο μικρότερος 20.

Ημερομηνίες

Μέχρι πότε γίνονται δεκτές οι αιτήσεις;

Μέχρι να συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις και πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Μπορώ να γίνω δεκτός στο πρόγραμμα μόνο με αποστολή του βιογραφικού μου;

Όχι. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν την online αίτηση εδώ.

Κόστος

Ποιο είναι το κόστος του προγράμματος; Υπάρχει δυνατότητα δόσεων ή έκπτωσης;

Το κόστος του προγράμματος είναι €2.500. Υπάρχει δυνατότητα δόσεων καθώς και μείωσης της Δαπάνης Συμμετοχής, την οποία μπορείτε να δείτε στους Όρους και Προϋποθέσεις

Υπάρχουν κρυφές χρεώσεις;

Δεν υπάρχει καμία κρυφή χρέωση, όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις αναγράφονται εδώ.

Οικονομικές Υποχρεώσεις & Τρόποι πληρωμής 

Τα δίδακτρα για τη συμμετοχή  στο Coding Bootcamp ανέρχoνται στο ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (€2.500) ανά συμμετέχοντα και η αποπληρωμή τους γίνεται ως εξής: 

Προκαταβολή: To ποσό των τετρακοσίων ευρώ (€400) καταβάλλεται για να διασφαλιστεί η θέση του υποψηφίου μέχρι την συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων και πριν την έναρξη των μαθημάτων, με τους παρακάτω τρόπους: 

 α) με τραπεζική κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς: 

 • Αριθμός λογ/μου: 5032-089-905-165 (IBAN: GR09 0172 0320 0050 3208 9905 165) 
 • Δικαιούχος: PEOPLECERT ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 

Κατά την κατάθεση πρέπει να αναγράφεται ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα

β) Μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας στο κέντρο Καινοτομίας και Αριστείας της PeopleCert, Πανεπιστημίου 39, 1ος όροφος, Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-18:00 

γ) Μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας με online πληρωμή

Εξόφληση: Το υπολειπόμενο ποσό (€2.100) μπορεί να καταβληθεί εξ ολοκλήρου με την αντίστοιχη έκπτωση μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας των μαθημάτων (βλ. Δυνατότητα έκπτωσης) ή σταδιακά με δόσεις.  

Δόσεις:  
α) Το full-time πρόγραμμα μπορεί να εξοφληθεί σε 3 μηνιαίες δόσεις των € 700 η κάθε μία, μέχρι τις 15 κάθε μήνα, ξεκινώντας από τον πρώτο μήνα των μαθημάτων. 
β) Το part-time πρόγραμμα μπορεί να εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις των € 350 η κάθε μία, μέχρι τις 15 κάθε μήνα, ξεκινώντας από τον πρώτο μήνα των μαθημάτων
γ) Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης του προγράμματος σε 12 άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας – όχι χρεωστικής.

Τρόποι πληρωμής

 • Με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς που αναφέρεται παραπάνω. Κατά την κατάθεση πρέπει να αναγράφεται ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα
 • Μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας στο κέντρο Καινοτομίας και Αριστείας της PeopleCert, Πανεπιστημίου 39, 1ος όροφος, Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 -18:00 
 • Μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας με online πληρωμή

Δυνατότητα έκπτωσης: Τα δίδακτρα μειώνονται κατά 10%, δηλαδή κατά (€250) στην περίπτωση που αποπληρωθεί το σύνολο του ποσού μέχρι το τέλος της πρώτης εκπαιδευτικής εβδομάδας (ημέρα Κυριακή).  

Υποτροφίες

Δίνονται υποτροφίες για τα Coding Bootcamps;

Υπάρχουν υποτροφίες που δίνονται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και υποτροφίες που δίνονται με κλήρωση ύστερα από συμμετοχή σε κάποια events. Τα κριτήρια και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες αναφέρονται στους Όρους και Προϋποθέσεις.

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση για υποτροφία;

Για να κάνεις αίτηση για υποτροφία, θα πρέπει να επιλέξεις το αντίστοιχο πεδίο στην αίτηση συμμετοχής που θα βρεις εδώ. Συμπληρωματικά, μπορείς να μιλήσεις με εκπρόσωπο των διοργανωτών για οποιαδήποτε απορία έχεις στο 210 3729070. 

Βλέπω ότι τα κριτήρια επιλογής είναι τόσο ακαδημαϊκά όσο και οικονομικά. Ποιο από τα δύο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα;

Η επιλογή αξιολόγησης θα κρίνει συνδυαστικά ούτως ώστε οι υποτροφίες να δοθούν σε άτομα με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και περιορισμένη οικονομική δυνατότητα.

Μέχρι πότε μπορώ να υποβάλλω την αίτηση υποψηφιότητας για υποτροφία;

Η αίτηση υποψηφιότητας πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 23:59. Οι συμμετοχές που θα υποβληθούν μετά την προαναφερθείσα καταληκτική ημερομηνία και ώρα δεν λαμβάνονται υπόψη ως έγκυρες για αξιολόγηση.

Θα γίνουν προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης;

Οι υποψήφιοι υπότροφοι ενδέχεται να κληθούν να συμμετέχουν σε μια σύντομη συνέντευξη με στόχο να αποκτήσουν τα μέλη  της επιτροπή αξιολόγησης μια πληρέστερη εικόνα των υποψηφίων, καθώς και να αποσαφηνιστούν όποιες επιπλέον πληροφορίες είναι απαραίτητες.

Πώς και πότε θα ενημερωθώ αν έχω επιλεγεί;

Οι διοργανωτές θα ενημερώσουν τους επιτυχόντες έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Υπάρχει περίπτωση να διακοπεί η χορήγηση μιας υποτροφίας;

Υπάρχει η περίπτωση να διακοπεί η χορήγηση μιας υποτροφίας – οι περιπτώσεις αναφέρονται στους Όρους και Προϋποθέσεις.

Απασχολησιμότητα

Θα βρω εργασία ως προγραμματιστής με τη λήξη του Bootcamp;

Εμείς σου δίνουμε όλα τα εφόδια για να διεκδικήσεις τη θέση που ονειρεύεσαι και από εκεί και πέρα είναι στο δικό σου χέρι να εντυπωσιάσεις τον μελλοντικό σου εργοδότη.

Πώς με προετοιμάζετε για την αγορά εργασίας;

Πέρα από το άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις κορυφαίες πιστοποιήσεις, οι επιπλέον υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

 • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Workshops που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των προσωπικών δεξιοτήτων που οι εργοδότες αναζητούν στον 21ο αιώνα (όπως επικοινωνία, project management, ηγετικότητα)
 • Υπηρεσίες προετοιμασίας για την αγορά εργασίας όπως σύνταξη βιογραφικού, δημιουργία LinkedIn προφίλ, cover letter, προσομοίωση συνέντευξης κ.α.
 • Events γνωριμίας και διασύνδεσης υποψηφίων με τις συνεργαζόμενες εταιρίες

Οι προϋποθέσεις για την προώθηση και ένταξη στην αγορά εργασίας αναφέρονται στους Όρους και Προϋποθέσεις

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

Πού γίνονται τα μαθήματα;

Στο PeopleCert Innovation & Excellence Centre,  Πανεπιστημίου 39 (εντός της Στοάς Πεσμαζόγλου), Αθήνα, 105 64 (Στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο).

Χρειάζεται κάποια προετοιμασία από μέρους μου πριν την έναρξη της εκπαίδευσης;

Για να διευκολύνουμε την ομαλή σου ένταξη, εισάγουμε μια νέα υπηρεσία προετοιμασίας με online προπαρασκευαστικό υλικό το οποίο καλείσαι να μελετήσεις πριν την έναρξη των μαθημάτων. Σκοπός της προετοιμασίας είναι η αρχική εξοικείωσή σου, η επιβεβαίωση ότι σου αρέσει ο προγραμματισμός και ότι τα καταφέρνεις. Η διαδικασία αυτή δεν είναι υποχρεωτική, προτείνουμε όμως να την ακολουθήσεις. Διευκρινίζουμε επίσης, ότι η ύλη αυτή θα διδαχτεί λεπτομερέστατα κατά τη διάρκεια του Bootcamp και ότι οποιεσδήποτε απορίες προκύψουν θα λυθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

 

Ποιο είναι το περιεχόμενο της εκπαίδευσης;

Μπορείς να βρεις τη θεματολογία του προγράμματος στην ενότητα “Πρόγραμμα Εκπαίδευσης” της ιστοσελίδας μας. Εάν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μας.

Μπορώ να δώσω μόνο για τα πιστοποιητικά χωρίς να έχω λάβει εκπαίδευση;

Όχι. Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

Μπορώ να δώσω για το πιστοποιητικό PeopleCert Software Developer Skills (Java or C#/), Advanced Level χωρίς να έχω περάσει το Foundation Level;

Όχι. Πρoϋπόθεση αποτελεί να έχεις περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις για το Foundation Level.

Ποια είναι η διάρκεια του full-time προγράμματος;

12 εκπαιδευτικές εβδομάδες.

Ποια είναι η διάρκεια του part-time προγράμματος;

24 εκπαιδευτικές εβδομάδες.

Ποιοι είναι οι καθηγητές του προγράμματος;

Στο Bootcamp διδάσκουν διακεκριμένοι καθηγητές με μακροχρόνια εμπειρία καθώς και κορυφαία στελέχη στον τομέα της Πληροφορικής.

Τα μαθήματα σε ποια γλώσσα θα γίνουν;

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα Ελληνικά και η γλώσσα προγραμματισμού τα Αγγλικά. Όλες οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στα Αγγλικά. 

Απαιτείται η αγορά έντυπου εκπαιδευτικού υλικού (π.χ. εγχειρίδια ή βιβλία) ή άλλου προϊόντος, όπως software;

Όχι. Η αγορά οποιουδήποτε επιπρόσθετου υλικού είναι στην κρίση και επιλογή υποψηφίου.

Τι τεχνικό εξοπλισμό χρειάζομαι για να παρακολουθήσω το bootcamp;

Για την παρακολούθηση του Bootcamp χρειάζεσαι ένα laptop με τις εξής ή αντίστοιχες προδιαγραφές:

 • CPU: Intel i3
 • RAM: 4GB
 • Μνήμη κάρτας γραφικών: 1GB
 • Λειτουργική κάμερα

Τι γίνεται εάν απουσιάσω σε κάποια μαθήματα;

Οι υποψήφιοι δικαιούνται να απουσιάζουν έως και 50 ώρες. Σε περίπτωση που ένας σπουδαστής υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο απουσιών, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στη διαδικασία απασχολησιμότητας. 

Υπάρχει κάποιο κόστος για τη συμμετοχή μου;

Το κόστος για τη συμμετοχή σου ανέρχεται σε €1,000 / άτομο και περιλαμβάνει:

 • Τις ώρες/χώρο διδασκαλίας
 • Το εκπαιδευτικό υλικό
 • Διεθνή πιστοποίηση ικανοτήτων προγραμματισμού από την PEOPLECERT
 • Πιστοποιητικό εκμάθησης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Άμεση τοποθέτηση σε συμβεβλημένη εταιρία μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος

Πώς θα μου εξασφαλιστεί η επαγγελματική απασχόληση;

Πριν την έναρξη του Coding Bootcamp, ο υποψήφιος συνδέεται μέσω διαδικασίας match-making με την εταιρία που θα αναλάβει την χορηγία της εκπαίδευσης και την πρόσληψή του με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος.

Μπορώ να αιτηθώ υποτροφία ή έκπτωση από το πρόγραμμα;

Ενδέχεται να δοθεί υποτροφία σε εκπαιδευόμενους με εξαιρετική επίδοση, κατόπιν της επιλογής τους.

Παρέχεται κάποιου είδους πιστοποίηση μετά το πέρας των μαθημάτων;

Μετά το πέρας των μαθημάτων και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ο υποψήφιος λαμβάνει ΔΥΟ πιστοποιήσεις:

 • Διεθνή πιστοποίηση ικανοτήτων προγραμματισμού από την PEOPLECERT ως full-stack developer σε Java ή σε C# / .NET.
 • Πιστοποιητικό εκμάθησης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση του Προγράμματος η άριστη γνώση Αγγλικών;

Όχι σε άριστο επίπεδο, όπως το Eπίπεδο C2, αλλά καλές γνώσεις της γλώσσας χρειάζονται καθώς:

α) παγκοσμίως, το προγραμματισμός γράφεται κυρίως στην Αγγλική γλώσσα
β) οι περισσότερες εταιρίες θέτουν την καλή γνώση Αγγλικών (τουλάχιστον Επίπεδο Β2) ως προϋπόθεση για την πρόσληψη σε όλες τις θέσεις εργασίας.

Δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να απαντήσω στην ερώτηση για το «ΝΕΡΟ». Μπορείτε να μου εξηγήσετε παρακαλώ;

Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι προαιρετική με στόχο να αξιολογήσει τις ικανότητες αντίληψης, έρευνας, ανάπτυξης και δημιουργικότητας. Ο στόχος ειναι να δούμε τι θα καταφέρει να απαντήσει ο κάθε υποψήφιος χωρίς περαιτέρω καθοδήγηση.

Συνεπώς δε μπορούμε να δώσουμε περαιτέρω διευκρινήσεις. Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να υποστήριξεις οποία απάντηση δώσεις καθώς για τη συγκεκριμένη δεν υπάρχει λάθος ή σωστό.

To πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε ανέργους;

Επειδή η πρωτοβουλία της Συμμαχίας αφορά στη μείωση της ανεργίας, το Coding Bootcamp απευθύνεται πρωτευόντως σε όσους είναι εκτός εργασίας.

Εάν πιστεύεις ότι πρέπει να εξαιρεθείς από αυτήν την προϋπόθεση θα πρέπει να το εξηγήσεις στην αίτησή σου, η οποία θα αξιολογηθεί από ομάδα ειδικών.

Είμαι απόφοιτος τμήματος Πληροφορικής, θα γίνω αποδεκτός στο πρόγραμμα;

Το πτυχίο Πληροφορικής δεν αποτελεί αυτόματο κριτήριο αποκλεισμού. Η ειδική ομάδα θα αξιολογήσει την αίτησή σου και βάσει του συνολικού προφίλ σου θα καταλήξει. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε την online αίτηση εδώ.

Θα ακολουθήσουν και άλλα Coding Bootcamps και αν ναι, σε τι χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει το επόμενο;

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ακόμα για τις επόμενες δράσεις.

Σε ποιό στάδιο του Προγράμματος γίνονται οι πληρωμές;

Η κάλυψη του κόστους γίνεται πριν την έναρξη των μαθημάτων, αφότου ολοκληρωθεί η αντιστοίχιση με τις εταιρίες.

Είναι απόλυτα εγγυημένο ότι θα προσληφθώ μετά το bootcamp από τις εταιρίες που συμμετέχουν;

Ναι. Η σύμβαση εργασίας υπογράφεται πριν την εκκίνηση του Προγράμματος.