Από αεροναυπηγός… προγραμματιστής: Η ιστορία του Γιάννη

Άλλη μια ιστορία επιτυχίας των Coding Bootcamps είναι αυτή του Γιάννη. Ο Γιάννης τελείωσε το 1ο Coding Bootcamp και προσλήφθηκε από την κορυφαία εταιρία Upstream. Είχε σπουδάσει Μηχανολόγος Αεροναυπηγός και συνέχισε με μεταπτυχιακό στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας. Δυστυχώς δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει δουλειά στο αντικείμενό του και κυρίως κάτι να τον καλύπτει. Μια συνηθισμένη κατάσταση για πολλούς νέους. Κάποια στιγμή εργάστηκε σε συστήματα ασφαλείας, όμως ευτυχώς μέσα του ήξερε πως ήθελε να ασχοληθεί με τον Προγραμματισμό.

Τα πρώτα βήματα…

Κάπως έτσι ξεκίνησε να διαβάζει μόνος του online τεχνολογίες του internet. Ο Γιάννης δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση. Είχε βαρύ βιογραφικό. Είχε σημαντικές σπουδές. Αλλά δεν μπορούσε να βρει τη δουλειά που θα τον καλύπτει. Εάν όμως δεν υπήρχαν τα Coding Bootcamps δεν θα είχε επιλογές. Εμείς εκεί αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς. Διότι του δώσαμε μια λύση, μια πρόταση για να αλλάξει τη ζωή του. Κι εκείνος άρπαξε την ευκαιρία. Ο Γιάννης είχε το κίνητρο. Το ήθελε κι ο ίδιος. Έκανε το πρώτο βήμα και πραγματοποίησε στην πρώτη φάση το μοναχικό ταξίδι μέσα από κάποια online μαθήματα. Αλλά ήξερε ότι δεν έφθανε αυτό. Στο διαδικτυακό του ταξίδι βρήκε εμάς. Σερφάροντας και ψάχνοντας για laptop, «έπεσε» πάνω στη διαφήμιση για το Coding Bootcamp κι όπως εξηγεί κι ο ίδιος «ήταν γραφτό».

Πώς θυμάται όμως ο ίδιος τη συμμετοχή του και την ολοκλήρωση του προγράμματος; «Ήταν μια πολύ έντονη εμπειρία από πλευράς γνώσεων. Πέρα από το ότι ήρθα σε επαφή με μια εταιρία και βρήκα δουλειά, αυτά που βίωσα μέσα στο πρόγραμμα, η γνώση, η ομαδική δουλειά, η πρόκληση, ήταν μια μικρογραφία της δουλειάς όπως τη βιώνω τώρα».

Από την αποφοίτησή του από το Coding Bootcamp κι έπειτα, εργάζεται ως Java developer και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μιας κορυφαίας εταιρίας και μιας καταπληκτικής ομάδας που αποτελείται από πολύ έξυπνους και ικανούς ανθρώπους.  Νιώθει πάρα πολύ τυχερός που ολοκλήρωσε όλη αυτή την προσπάθεια και μάλιστα με επιτυχία. Ποια είναι η λέξη «κλειδί» στη μαρτυρία του Γιάννη; Όλο αυτό ήταν ένα shortcut, όπως λέει, μια συντομότερη διαδρομή στο δρόμο για την επιτυχία.

Το επόμενο «μονοπάτι» για την επιτυχία ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου με το Coding Bootcamp 7. Τι λες; Θα το ακολουθήσεις;

 

Κάνε Αίτηση