Η AFDEmp πήρε το … Χρυσό!

Η Alliance For Digital Employability (AFDEmp) απέσπασε GOLD βραβείο στο διαγωνισμό Education Business Awards 2017 powered by RDC Informatics. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από την εταιρία Boussias Communications για δεύτερη χρονιά. Σκοπό είχαν να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Η AFDEmp βραβεύτηκε στην κατηγορία Απασχολησιμότητα για την πρώτη δράση της. Δηλαδή το 1ο Coding Bootcamp με 100% Εγγυημένη Απασχόληση στην Ελλάδα. Η κατηγορία είχε ως σκοπό να αναδείξει τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες που εξοπλίζουν τους διδασκόμενους με τις δεξιότητες που χρειάζονται για τη σύγχρονη αγορά εργασίας (π.χ. ψηφιακές δεξιότητες). Η AFDEmp βρέθηκε στην κορυφή. Συνδύασε επιτυχώς υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα και άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας για το 100% των αποφοίτων. Συνολικά 30 άνεργοι νέοι, ηλικίας 22-37 ετών, προερχόμενοι από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία και σπουδές (αρχιτέκτονες, μαθηματικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, κ.α.), εκπαιδεύτηκαν σε 14 εβδομάδες (500 ώρες). Και μάλιστα προσλήφθηκαν από κορυφαίες εταιρίες στην Ελλάδα ως προγραμματιστές.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία, πραγματοποιήθηκε μέσω online συστήματος αξιολόγησης από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, πρόεδρος της οποίας ήταν η κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Η απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐδα, με την παρουσία 350 εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ελλάδας.

Το βραβείο παρέλαβαν η κ. Ελένη Νικολαΐδου, Project Manager της AFDEmp και η κ. Κατερίνα Πραματάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο έχει την επιστημονική επίβλεψη των Coding Bootcamps. Με ιδιαίτερη χαρά, ευχαρίστησαν το θεσμό και την κριτική επιτροπή και μίλησαν για τα βραβεία ως μια ευκαιρία ανάδειξης καινοτόμων πρωτοβουλιών, καλών πρακτικών και δεξιοτήτων στην εκπαίδευση. Ακόμη, τόνισαν τη σημασία του βραβείου, το οποίο αντανακλά το όραμα και την προσπάθεια της ομάδας της AFDEmp για τη μείωση της ανεργίας στον κλάδο της Πληροφορικής.