Η AFDEmp στη Συμπρωτεύουσα!

Facebook
Twitter
RSS
LinkedIn
Instagram

Η Αlliance For Digital Employability (AFDEmp) θα συμμετέχει στο INNECO 2016, που θα διεξαχθεί στο Grand Hotel Palace Thessaloniki. Το INNECO 2016 αποτελεί το 1ο διεθνές πολύ-συνέδριο νεανικής επιχειρηματικότητας, με κύριο στόχο να χτιστεί η αντίστοιχη κουλτούρα στην Ελλάδα και να δημιουργηθεί ένας νέος διεθνής κόμβος επιχειρηματικότητας.

H Ελένη Νικολαΐδου, Project Manager της AFDEmp και Υπεύθυνη του 1ου Coding Bootcamp με Εγγυημένη Απασχόληση στην Ελλάδα μιλάει στην έναρξη του ΙNNECO την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 20:00.

AFDEmp @ INNECO 2016

Η ομιλία θα επικεντρωθεί στις επόμενες δράσεις της AFDEmp, οι οποίες μέσω της ταχύρρυθμης επανειδίκευση (re-skilling) σε υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες στοχεύουν να αλλάξουν το μέλλον 500.000 υποψηφίων που βρίσκονται εκτός εργασίας, προσφέροντας τους σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία στον κλάδο της Πληροφορικής.

Αφετηρία της AFDEmp αποτελεί το 1ο Coding Bootcamp, ένα ταχύρρυθμο και εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εφαρμογών (400 ώρες σε 14 εβδομάδες), όπου νέοι εκτός εργασίας και χωρίς σχετικό υπόβαθρο, κατόπιν της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος προσλαμβάνονται σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας από 20 κορυφαίες εταιρίες.

Το Coding Bootcamp τηςAFDEmp, το μοναδικό πρόγραμμα που προσφέρει εγγυημένη απασχολησιμότητα στο 100% των υποψηφίων, ξεκίνησε πιλοτικά στην Αθήνα το Σεπτέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του Ιανουαρίου. Έχοντας αναδειχτεί η ανάγκη για αντίστοιχες ενέργειες σε όλη την Ελλάδα, το AFDEmp ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το σχέδιο δράσης του 2017 ενώ έμφαση θα δοθεί στην ενεργή εμπλοκή της Συμπρωτεύουσας!

Στο τέλος της ομιλίας, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για την ανάδειξη 5 συμμετεχόντων οι οποίοι θα κερδίσουν ένα κουπόνι αξίας €195 για τις εξετάσεις IELTS με δικαίωμα μεταφοράς σε πρόσωπο της επιλογής τους, ευγενική χορηγία της IELTS Greece.

Είσοδος: Υπάρχει η δυνατότητα ειδικού μειωμένου εισιτηρίου για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους και χαμηλόμισθους στα 40€ για το τριήμερο του συνεδρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Alliance For Digital Employability

Η Alliance For Digital Employability αποτελεί μία εθελοντική πρωτοβουλία με Όραμα τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της Πληροφορικής την επόμενη δεκαετία, πρωτευόντως στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση της εγχώριας ανεργίας και του χάσματος προσφοράς και ζήτησης για υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες. Όπως τεκμηριώνεται από την ειδική μελέτη που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Α. Βύρωνα Νικολαΐδη, Προέδρου του Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS), από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ALBA Graduate Business School και το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS), το Όραμα μπορεί να πραγματοποιηθεί. 

Η Alliance δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο της CEPIS κ. Βύρων Νικολαΐδη, τον πρόεδρο της HePIS κ. Νίκο Φαλδαμή και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως οι κ.κ. Γιώργος Δουκίδης, Διομήδης Σπινέλλης, Κατερίνα Πραματάρη, Πάνος Λουρίδας, ενώ το απαρτίζουν 2.000 υποστηρικτές και 50+ κορυφαίοι οργανισμοί, εταιρίες και πανεπιστήμια. Ο στόχος του Alliance θα επιτευχθεί μέσω της ταχύρρυθμης επανειδίκευσης (re-skilling) υποψηφίων σε υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες και την άμεση απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας σε αντίστοιχες θέσεις.

Το 1ο Coding Bootcamp με Εγγυημένη Απασχόληση στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του παραπάνω οράματος, το 1ο Coding Bootcamp με Εγγυημένη Απασχόληση είναι η πρώτη δράση που οργανώνεται στο πλαίσιο της AFDEmp και υλοποιείται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη CEPIS και τη HePIS στην Αθήνα. Μέσα από εντατική εκπαίδευση 14 εβδομάδων (Σεπτέμβριος 2016 – Ιανουάριος 2017) οι συμμετέχοντες θα επανειδικευτούν στον Προγραμματισμό, θα πιστοποιηθούν για τις γνώσεις τους στον τομέα αυτό και κατόπιν της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος θα προσληφθούν άμεσα σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας.

Σήμερα το πρόγραμμα βρίσκεται στην 11η εκπαιδευτική εβδομάδα και οι 30 υποψήφιοι έχουν εξασφαλίσει εργασία σε 20 κορυφαίες εταιρίες.