96% Απασχολησιμότητα: Μπορούμε και καλύτερα;

Ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας μας είναι τα υψηλά ποσοστά απασχολησιμότητας που έχουμε πετύχει. Βασικό συστατικό αυτού είναι και τα Networking Days. Στη διάρκεια αυτών, φέρνουμε σε επαφή τους ταλαντούχους απόφοιτούς μας και τις κορυφαίες εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Απόφοιτους που έχουν τις δεξιότητες που απέκτησαν από τα Coding Bootcamps. Που έψαχναν μια δίοδο για την επαγγελματική τους ζωή. Και από την άλλη, εταιρίες τεχνολογίας που αναζητούν συνεχώς νέα ταλέντα στον Προγραμματισμό.

Το Networking Day

Έτσι, εταιρίες όπως οι CandiGeneration YIntralotIntrasoftNeurocomNovibetPeopleCertProfile Software, και Ulysses Systems μας έκαναν την τιμή να μας στηρίξουν. Και βρέθηκαν στο Κέντρο Καινοτομίας και Αριστείας της PeopleCert. Σκοπός τους ήταν να εντοπίσουν τον επόμενο υποψήφιο που θα εργαστεί στην εταιρία τους. 47 συνολικά απόφοιτοι από τα προγράμματα Coding Bootcamp 3 (part-time) και Coding Bootcamp 4 (full-time) συμμετείχαν στην εκδήλωση αναδεικνύοντας τις ικανότητές τους.

Την αρχή έκανε η Ελένη Νικολαΐδου, ιδρυτικό μέλος και Director της AFDEmp. Συνεχάρη τους απόφοιτους που ολοκλήρωσαν αυτό το ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα και ευχαρίστησε τις εταιρίες που έχουν στηρίξει αυτή την προσπάθεια που συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση της εγχώριας ανεργίας. Τη συνέχεια στο πρόγραμμα είχε μία απαιτητική ομαδική άσκηση – έκπληξη, όπου οι απόφοιτοι του Coding Bootcamp χωρίστηκαν σε ομάδες και είχαν 20′ για να προετοιμαστούν και 5′ για να την παρουσιάσουν στους εκπροσώπους των εταιριών. Βασικός στόχος αυτών των ασκήσεων είναι να δούμε πόσο καλά λειτουργούν οι υποψήφιοι κάτω από συνθήκες πίεσης αλλά και στο πλαίσιο μίας ομάδας.Για το τέλος, κρατήσαμε το πιο ενδιαφέρον: το speed dating. Μία αγχωτική αλλά ιδιαίτερα ωφέλιμη διαδικασία με στόχο να μπορέσει η κάθε εταιρία να «δει»αν στα μάτια του υποψηφίου καθρεφτίζεται ο επόμενος συνεργάτης της.Η μέρα έκλεισε με networking φυσικά, συμβουλές και ραντεβού για συνεντεύξεις, καθώς και με την καθιερωμένη φωτογραφία των αποφοίτων μας. Κλείνοντας θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κι ένα ιδιαίτερα ευχάριστο νέο. Ήδη μόλις 3 μέρες μετά το Networking Day, έχει σημειωθεί κι η πρώτη πρόσληψη. Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.Τα επόμενα Coding Bootcamps ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου. Σε ενδιαφέρει να μαθαίνεις πρώτος για τα νέα μας προγράμματα;

Γράψου στο Newsletter μας