70 κορυφαίες εταιρίες «ψηφίζουν» Coding Bootcamp

Στις … εκλογές του προγραμματισμού, η Alliance For Digital Employability έρχεται πρώτη! Στην προτίμηση σπουδαίων εταιριών. Και στην προτίμηση νέων ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους και να επανειδικευτούν στον προγραμματισμό. Άλλη μία όμορφη στιγμή ήρθε λοιπόν. Άλλο ένα Networking Day. Η μέρα δηλαδή της διασύνδεσης των αποφοίτων των Coding Bootcamps με κορυφαίες εταιρίες Τεχνολογίας και Πληροφορικής.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη!

Οι εταιρίες Avidex, Candi, Cicicom, Cosmos Business Systems, Data Communication, Data Noesis, Exus, EY, Generation-Y, IKnowHow, Intrasoft International, Neurocom, PeopleCert, Printec, Profile Software, Ulysses Systems, UniSystems, και Vodafone, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ήρθαν στο PeopleCert Innovation & Excellence Centre. Εκεί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τους απόφοιτους των Coding Bootcamps. Και εκεί έγινε το πρώτο βήμα για την πρόσληψή τους.

Συνολικά το δίκτυο των συνεργαζόμενων εταιριών που έχουν απορροφήσει αποφοίτους των Coding Bootcamps ξεπερνά τις 70 και συμπεριλαμβάνει επίσης ονόματα όπως Accenture, Agile Actors, Eurobank, Interamerican, Mellon Technologies, Prisma Electronics, Omilia Conversational Intelligence, Singular Logic, Upstream κ.α. Η στήριξη των εταιριών και της αγοράς είναι ένα απτό παράδειγμα της καθιέρωσης της AFDEmp ως πηγής ταλέντων στον προγραμματισμό. Γεγονός που οδηγεί την AFDEmp στην απόφαση έναρξης Coding Bootcamps με επιπλέον γλώσσες προγραμματισμού, αλλά και την υιοθέτηση προγραμμάτων για upskilling σε ψηφιακές δεξιότητες.

Η … συνήθεια που έγινε λατρεία

Το … αγαπημένο speed dating, ήταν φυσικά η βασική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του Networking Day. Όλοι οι πρόσφατοι απόφοιτοι των Coding Bootcamps είχαν 3 λεπτά για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στους εκπροσώπους των εταιριών. 3 Λεπτά για να τους πείσουν ότι αποτελούν τον ιδανικό υποψήφιο για μια θέση εργασίας. Αντίστοιχα, οι εταιρίες είχαν 3 λεπτά για να δουν αν ο απόφοιτος που είχαν απέναντί τους έχει τη «φλόγα στα μάτια». Και αν είναι το επόμενο ταλέντο που ψάχνουν στον προγραμματισμό.

Η επανειδίκευση (reskilling) και η αναβάθμιση υφιστάμενων δεξιοτήτων (upskilling) αποτελεί την πρόκληση της νέας εποχής για όλους μας. Η AFDEmp αποτελεί τον πρωτοπόρο των Coding Bootcamps στη χώρα μας, έχοντας εξασφαλίσει στο 97% των αποφοίτων εργασία στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εφαρμογών. Με συνδιοργανωτές τη HePIS και την PeopleCert, η AFDEmp έχει καταφέρει μια μικρή «επανάσταση», αφού μια ιδέα που ξεκίνησε με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας έχει μεταμορφωθεί σε μια λύση-σταθμό για τους ανθρώπους που επιθυμούν να ενταχθούν άμεσα σε ένα από τα καλύτερα αμειβόμενα και με προοπτική ψηφιακά επαγγέλματα.

Το Coding Bootcamp 8, ξεκινάει την 1η Απριλίου. Θα έρθεις μαζί μας;

Κάνε Αίτηση