Ψάχνεις σειρά; Έχουμε τις Top 5 προτάσεις! (Bonus: έχουν σχέση με τον προγραμματισμό!)

Μιας και περνάμε αμέτρητες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, αναρωτηθήκαμε ποιες σειρές θα μπορούσε να ξεκινήσει κάποιος που ενδιαφέρεται για τον κλάδο της πληροφορικής.

Αφού λοιπόν κάναμε την έρευνά μας, παραθέτουμε το Τop 5 των επιλογών που θα καθηλώσουν ένα λάτρη της πληροφορικής μπροστά από την οθόνη του, και όχι για να γράψει κώδικα:

1. Mr Robot (IMDB rate: 8,7/10)

Ο Έλιοτ, ο πρωταγωνιστής του Mr Robot, εργάζεται ως ειδικός ασφάλειας του κυβερνοχώρου σε μεγάλο οργανισμό την ημέρα και δρα ως χάκερ/τιμωρός τη νύχτα. Μάχεται το σύστημα και την κοινωνία, αλλά και τα εμπόδια που θέτει ο ίδιος του ο εαυτός. Η σειρά έχει κερδίσει την tech κοινότητα λόγω του ρεαλισμού που εμπνέει δείχνοντας τη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου.

2. The IT Crowd (IMDB rate: 8,6/10)

Σου αρέσουν τα inside jokes για το tech support; Απολαμβάνεις το βρετανικό χιούμορ; Αυτή είναι η σωστή σειρά για εσένα. Το sitcom The IT Crowd διαδραματίζεται σε τμήμα IT Support, όπου οι πρωταγωνιστές καλούνται να επιλύσουν τα καθημερινά «προβλήματα» των υπόλοιπων εργαζόμενων.

3. Person of Interest (IMDB rate: 8,5/10)

Ένας πρώην δολοφόνος και ένας πλούσιος προγραμματιστής σώζουν ζωές μέσω ενός συστήματος παρακολούθησης τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο τους γνωστοποιεί ταυτότητες πολιτών που εμπλέκονται σε επικείμενα εγκλήματα. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες των εγκλημάτων και οι ρόλοι των πολιτών παραμένουν μυστήριο… Θα το ανακαλύψεις;

4. Silicon Valley (IMDB rate: 8,5/10)

Μέσα από την ιστορία έξι προγραμματιστών που προσπαθούν να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους στο Silicon Valley, έρχεσαι αντιμέτωπος με μια ρεαλιστική ματιά για τη Μέκκα της τεχνολογίας. Η σειρά συνδυάζει επιτυχώς πρωτότυπο χιούμορ και σαρκασμό για την tech κοινότητα και τα στερεότυπά της.

5. Halt and Catch Fire (IMDB rate: 8,3/10)

Τι θα έλεγες για ένα ταξίδι πίσω στα 80’s; Το Halt and Catch Fire αναπαριστά την αρχή της τεχνολογικής επανάστασης στη δεκαετία του 80 μέσα από τη ματιά ενός οραματιστή, ενός μηχανικού και μιας ιδιοφυίας. Οι καινοτομίες τους θα αποτελέσουν το κλειδί της επιτυχίας για τα εταιρικά μεγαθήρια της εποχής. Πόσο καλά θα μπορέσουν όμως να συνεργαστούν οι δύο πλευρές;

Θέλεις να γίνεις Προγραμματιστής σε 14 εβδομάδες και να ενταχθείς σε ένα από τα πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα παγκοσμίως; Το 2ο Coding Bootcamp με 100% Εγγυημένη Απασχόληση είναι για εσένα! Μάθε περισσότερα εδώ και κάνε αίτηση έως 04/04 (τηρείται σειρά προτεραιότητας)!

Πηγές:

https://www.templatemonster.com/blog/5-best-tv-shows-for-and-about-techies/?utm_source=quora&utm_medium=e-quora&utm_campaign=blog

https://moviesdrop.com/articles/best-tv-series-based-on-hacking-and-technology/3944/

https://www.quora.com/What-are-the-best-TV-series-about-programmers-startups

https://www.quora.com/What-are-some-TV-series-every-programmer-should-watch

http://www.imdb.com/title/tt4158110/?ref_=nv_sr_1

http://www.imdb.com/title/tt0487831/?ref_=nv_sr_1

http://www.imdb.com/title/tt1839578/?ref_=nv_sr_1

http://www.imdb.com/title/tt2575988/?ref_=nv_sr_1

http://www.imdb.com/title/tt2543312/?ref_=ttpl_pl_tt