Το Coding Bootcamp 4 ξεκίνησε!

Κάθε αρχή και δύσκολη. Έτσι λέει ο σοφός λαός μας. Αυτό κατάλαβε και η νέα «φουρνιά» των 50 υποψηφίων, αυτή του Coding Bootcamp 4 που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες. Λίγο αγχωμένοι στην αρχή – και λογικό είναι άλλωστε, πρόκειται για ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα – αλλά με όλη την καλή διάθεση να μάθουν Προγραμματισμό, οι συμμετέχοντες πήραν τις θέσεις τους, κυριολεκτικά, στα τμήματα Java και C#/.NET.

Ζητήσαμε από κάθε υποψήφιο να μας πει 2-3 πράγματα για τον εαυτό του και το προηγούμενο περιβάλλον σπουδών του, για να έχουμε μια εικόνα του με τι έχει ασχοληθεί ο καθένας, αλλά και για να «σπάσει ο πάγος». Όπως και τις προηγούμενες φορές, οι συμμετέχοντες επέλεξαν το Coding Bootcamp για να επανειδικευτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε ένα επάγγελμα που έχει λαμπρό μέλλον – είτε επειδή δε βρίσκουν δουλειά στον κλάδο τους ή επειδή δεν τους αρέσει η υφιστάμενη εργασία τους. Οικονομολόγοι, Φυσικοί, Μαθηματικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί, ακόμα και απόφοιτοι Νομικής (!) είναι μερικές από τις ιδιότητες των νέων που αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, όλοι όμως με κάτι κοινό στα λεγόμενά τους: το πάθος τους για τον Προγραμματισμό και την ανάγκη να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Οι 12 εβδομάδες που ήδη ξεκίνησαν δεν είναι κάτι απλό. Και αυτό είπαμε και σαν AFDEmp στους νέους μας μαθητές. Απαιτείται πολλή σκληρή δουλειά, εντός και εκτός των ωρών του Bootcamp, αφοσίωση και δίψα για μάθηση. Δεν είναι ψέμα όταν τους λέμε πως πρέπει κυριολεκτικά να ξεχάσουν την υπόλοιπη ζωή τους, για να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.

Τα καλά νέα όμως είναι σύμμαχός τους και σύμμαχός μας. Τα Coding Bootcamps έχουν πλέον σημαντική απήχηση στην αγορά εργασίας και συνεχώς περισσότερες κορυφαίες εταιρίες ζητούν να συνεργαστούν με την AFDEmp και σπεύδουν να προσλάβουν τους αποφοίτους.

Ήδη άλλωστε, το 50% των αποφοίτων του Coding Bootcamp 3 έχει προσληφθεί από εταιρίες όπως οι Novibet, Accenture, Intrasoft, Intralot και Ulysses μόλις 2 εβδομάδες από τη λήξη του προγράμματος.

Μάλιστα, 2 απόφοιτοι που ήρθαν να μας ευχαριστήσουν, μπήκαν και στις αίθουσες για να μοιραστούν την εμπειρία τους και την ευτυχή κατάληξη που είχε το ταξίδι τους. Με σκληρή δουλειά αλλά και όνειρα τα πάντα γίνονται.

Αν σου φαίνεται ενδιαφέρον, μπες στη σελίδα του Coding Bootcamp και μάθε για τις επόμενες Δράσεις μας!

Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους!