Τι χρειάζεται για να γίνεις ένας επιτυχημένος full-stack developer;

Σήμερα η πληροφορική εξελίσσεται ταχύτατα, αυξάνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης για τα άτομα που στρέφονται προς τον κλάδο. Οι θέσεις εργασίας είναι πολλές, αφού χάρη στην τεχνολογική πρόοδο, δημιουργούνται συνεχώς νέα δεδομένα και νέες ειδικότητες. Μία από αυτές είναι ο full-stack developer.

Η θέση του full-stack developer έχει παρουσιάσει μεγάλη αλλαγή με τα χρόνια και, πλέον, αποτελεί μία περιζήτητη ειδικότητα από τις επιχειρήσεις. Αυτοί οι προγραμματιστές πρέπει να είναι αρκετά επιδέξιοι ώστε να χειρίζονται front-end αλλά και back-end τεχνολογίες, δύο ειδικότητες που έχουν ενσωματωθεί σε μία και έχουν συμβάλει στην αυξημένη ζήτησή της. Για μια επιτυχημένη καριέρα ως full-stack developer, απαιτείται η εμπειρία σε γλώσσες προγραμματισμού όπως PHP, HTML, CSS, JavaScript, jQuery ή Python, που αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για τις καθημερινές αρμοδιότητες.

Η εργασία ως full-stack developer προϋποθέτει την εύκολη και άνετη προσέγγιση του εργαζομένου στις νέες τεχνολογίες και τις νέες εξελίξεις στον κλάδο. Ως μια ειδικότητα που βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα εταιρικά τμήματα, το ομαδικό πνεύμα και η ικανότητα να ανταποκρίνεται στα deadlines αναδεικνύονται σε ιδιαίτερα βασικά στοιχεία. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι επίσης αναγκαίες, καθώς οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απρόβλεπτη κατάσταση προκύψει και να εξηγήσουν σε πιο απλοποιημένη μορφή κάποια πράγματα που αφορούν τον κλάδο τους προκειμένου να γίνουν κατανοητά από άτομα που δεν έχουν επαφή με αυτόν.

Η θέση του full-stack developer αλλά και πολλές άλλες θέσεις εργασίας στην πληροφορική αναμένεται να συνεχίσουν να έχουν την ίδια ζήτηση στο μέλλον. Θέλεις να μπεις στον κλάδο του προγραμματισμού μέσω της επανειδίκευσής σου και να προσληφθείς από κορυφαία εταιρία με υψηλή αμοιβή ως full-stack developer; Μάθε περισσότερα εδώ για το 2ο Coding Bootcamp με 100% Εγγυημένη Απασχόληση στην Ελλάδα!

Πηγή: Randstad – Θέσεις εργασίας στην Πληροφορική: Full stack Developer