Τα 3 επαγγέλματα με τεράστια ζήτηση που μπορείς να κάνεις από…όπου θέλεις!

Για πολλούς ανθρώπους η δουλειά από το σπίτι αποτελεί όνειρο. Γλιτώνεις την ταλαιπωρία της μετακίνησης, της κίνησης, μπορείς ακόμα να δουλέψεις και με τις πιτζάμες σου. Επιπλέον, η δουλειά από το σπίτι μεγαλώνει σαν τάση και με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει γίνει αρκετά πιο εύκολο. Ήδη στις ΗΠΑ το 35% του εργατικού δυναμικού απασχολείται ως freelancer. Το ποσοστό αυτό προβλέπεται να φτάσει το 50% μέχρι το 2020. Ακολουθούν 3 τομείς εργασίας που έχουν αυξημένη ζήτηση και μπορούν να γίνουν από απόσταση:

1. Εξυπηρέτηση πελατών 

Για πολλά χρόνια οι εταιρίες έστελναν στο εξωτερικό τμήματα εξυπηρέτησης πελατών, τα τελευταία χρόνια όμως αυτή η τάση έχει ανατραπεί. Πολλές μεγάλες εταιρίες στις ΗΠΑ επαναπατρίζουν τα τηλεφωνικά τους κέντρα. Σε μερικές περιπτώσεις έχουν υπαλλήλους που δουλεύουν από απόσταση, π.χ. η Amazon.

2. Δημοσιογραφία

Η διείσδυση των social media και το διαδίκτυο στη ζωή μας έχει αυξήσει σημαντικά τη δημοσιογραφική εργασία. Δες π.χ. blogger, vlogger. Επαγγέλματα που γίνονται από απόσταση, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας σε κάποιο newsroom. Σε αντίθεση με το τι ίσχυε με αυτές τις freelance θέσεις παλαιότερα, μερικές από αυτές τις θέσεις προσφέρουν σημαντικούς μισθούς και προνόμια.

3. Προγραμματιστής

Η ζήτηση για ανθρώπους που ξέρουν να γράφουν κώδικα έχει γίνει τρομερά έντονη. Έτσι η γνώση του Προγραμματισμού είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Είναι γνωστό το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις θέσεις εργασίας για προγραμματιστές / developers και στο ανθρώπινο δυναμικό που καλείται να καλύψει αυτές τις θέσεις.

«Όσο η τεχνολογία των υπολογιστών εισβάλλει όλο και περισσότερο στην κοινωνία μας και οι εταιρίες ξοδεύουν όλο και περισσότερα χρήματα σε αυτήν, η ζήτηση για προγραμματιστές υψηλών ικανοτήτων θα αυξάνεται γεωμετρικά», σημειώνει μια ομάδα ερευνητών του Στάνφορντ. Κι αν κάποιος δεν έχει τις απαραίτητες δεξιότητες, είναι πολύ εύκολο να τις αποκτήσει μέσα από Coding Bootcamps, που προσφέρουν εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων. Είναι μεγάλο το εύρος των μισθών στις δουλειές των προγραμματιστών, αλλά υπάρχουν εξαιρετικοί developers των οποίων ο μισθός μπορεί να είναι και εξαψήφιος (σ.σ. το άρθρο αναφέρεται στις ΗΠΑ), ενώ κάποιοι που καταφέρνουν να βγάλουν πολλά χρήματα δεν έχουν καν πτυχίο (βλ. Zuckerberg).

Στο Coding Bootcamp μας, προσφέρουμε σε 500 ώρες διδασκαλίας βασικές γνώσεις σε Java ή C#.NET, μετατρέποντας τους αποφοίτους μας σε entry-level προγραμματιστές, βοηθώντας τους να επανειδικευτούν και να προωθηθούν στην αγορά εργασίας, σε καλά αμειβόμενες θέσεις. Η επόμενη δράση μας ξεκινάει στις 4 Ιουνίου! Θα είσαι ο επόμενος;

Δες τι είπαν οι απόφοιτοί μας…

Πηγή: www.fool.com