Γιατί να μάθεις μια γλώσσα Προγραμματισμού το 2018

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να μάθεις προγραμματισμό. Μπορεί να θες να αλλάξεις καριέρα, να έχεις μια καλή ιδέα για κάποια εφαρμογή ή απλώς να θες να μάθεις κάτι καινούριο και διασκεδαστικό. Ίσως να σου ακούγεται τρομακτικό, όπως το να μαθαίνεις μια καινούρια γλώσσα, όμως με τις σωστές συμβουλές και τη σωστή καθοδήγηση, μπορείς να εξελιχθείς και να γίνεις εξαιρετικός.

1. Ανακάλυψε αν σου αρέσει ο Προγραμματισμός και γιατί

Πριν πέσεις με τα μούτρα στον Προγραμματισμό, θα πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις. Είναι ένα νέο μονοπάτι στην καριέρα σου, το οποίο θα σου προσφέρει περισσότερη ευελιξία και ενδεχομένως περισσότερα χρήματα; Ή μήπως είναι ο δρόμος για να φτιάξεις τις δικές σου εφαρμογές και να ξεχωρίσεις; Ό,τι κι αν είναι, δε χρειάζεται να νιώθεις τρομαγμένος από τις πολλές γλώσσες Προγραμματισμού ή τις πρώτες δυσκολίες που θα συναντήσεις. Ξεκίνα να προγραμματίζεις και τα υπόλοιπα θα τα βρεις στην πορεία.

2. Δοκίμασε διαφορετικές γλώσσες Προγραμματισμού

Για να έχεις περισσότερες επιλογές ως προγραμματιστής θα πρέπει να γνωρίζεις παραπάνω από μία γλώσσες. Φυσικά προτείνεται να ξεκινήσεις από μία και να τη μάθεις σε βάθος αλλά στη συνέχεια να διευρύνεις τις δεξιότητές σου και τις γλώσσες προγραμματισμού που «μιλάς», βλέποντας πώς σχετίζονται οι φιλοσοφίες τους,  τα διαφορετικά σύμβολα αλλά και πώς αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους.

3. Ξόδεψε λιγότερα χρήματα στην αρχή

Υπάρχουν πάρα πολλά δωρεάν online μαθήματα, σεμινάρια και βιβλία για να κάνεις εισαγωγικά μαθήματα στον Προγραμματισμό. Σου δίνουν τη δυνατότητα από το να αποκτήσεις γνώσεις για όλες τις γλώσσες μέχρι να ανακαλύψεις λίστες βιβλίων για πιο advanced αντικείμενα, όπως machine learning.

4. Μάθε να δουλεύεις με το Github

Προγραμμιστής χωρίς Github… σπίτι χωρίς μπαλκόνι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρεις να δουλεύεις το github, αν θες να γίνει ο Προγραμματισμός σημαντικό κομμάτι της ζωής σου. Κι εδώ, το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει πολύ χρήσιμο βοηθό σου.

5. Αντιμετώπισε μια πραγματική πρόκληση

Αν το έχεις ήδη αποφασίσει, γιατί να μην δεις στην πράξη πώς είναι η ζωή ενός προγραμματιστή; Πολλές εταιρίες σου δίνουν τη δυνατότητα να διορθώσεις σφάλματα του λογισμικού τους και μάλιστα επί πληρωμή. Για αυτό θα χρειαστείς κάποια έξτρα εργαλεία και σχετικό λογισμικό για να δουλέψεις, μπορεί όμως να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη η αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων στην προσπάθειά σου να γίνεις Προγραμματιστής.

Τα Coding Bootcamps της AFDEmp

Αν το σκέφτεσαι σοβαρά και θες να μάθεις μια γλώσσα Προγραμματισμού το 2018, τα Coding Bootcamps που διοργανώνει η AFDEmp σου δίνουν τη δυνατότητα να μάθεις Java ή C#.NET, μέσα σε 12 εβδομάδες ταχύρρυθμων μαθημάτων. Το επόμενο ξεκινάει τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις τη ζωή σου!

Προσοχή: Κανείς δε λέει πως είναι απλό, κανείς δε λέει πως είναι εύκολο. Οι μέχρι τώρα συμμετέχοντες αφοσιώθηκαν ολοκληρωτικά στην εκμάθηση μιας γλώσσας Προγραμματισμού και κυριολεκτικά για λίγους μήνες ξέχασαν την κανονική τους ζωή, προκειμένου να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα. Το αποτέλεσμα όμως τους δικαίωσε και με το παραπάνω!

Πηγή: lifehacker.com