Αυξημένες κατά 2,7% οι δαπάνες για την Πληροφορική το 2017

Facebook
Twitter
RSS
LinkedIn
Instagram

Η παγκόσμια αγορά Πληροφορικής αναμένεται να γνωρίσει ανάπτυξη μέσα στο 2017, καθώς εκτιμάται ότι οι δαπάνες στον κλάδο θα διαμορφωθούν στα $3,5 τρις, αυξημένες κατά 2,7% σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με την εταιρία Gartner.

“Το 2017 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης των δαπανών για το ΙΤ σε παγκόσμιο επίπεδο. Ορισμένες νέες μεγάλες τάσεις της τεχνολογίας, ήδη, δίνουν θετικές ενδείξεις, όπως το Cloud, το Βlockchain και η Τεχνητή Νοημοσύνη. Μάλιστα, η πορεία τους προδιαθέτει για αύξηση των δαπανών για την Πληροφορική σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 2,7%. Ωστόσο, η πολιτική αβεβαιότητα σε κάποιες αγορές έχει καλλιεργήσει μια στάση αναμονής σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και δημόσιους φορείς αναφορικά με τις επενδύσεις στην Πληροφορική”, εξηγούν οι αναλυτές της Gartner.

Οι συσκευές (PCs, tablets, ultramobiles και κινητά τηλέφωνα)
Αναλυτικά, από τους επιμέρους τομείς της αγοράς, αυτός των συσκευών θα παραμείνει στάσιμος το 2017, στα επίπεδα που είχε διαμορφωθεί το 2016, ήτοι στα $589 δις. Σύμφωνα με την ανάλυση της Gartner, ένας νέος κύκλος αντικατάστασης των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε συνδυασμό με την τιμολογιακή πολιτική στον τομέα των ultramobiles, θα βοηθήσει την αγορά να ανακάμψει το 2018. Οι αναλυτές της εταιρίας υπογραμμίζουν ότι στις αναδυόμενες αγορές τα κινητά τηλέφωνα και τα smartphones χρησιμοποιούνται ως βασική υπολογιστική μηχανή και ως εκ τούτου, ο αναμενόμενος κύκλος αντικατάστασης θα ξεκινήσει σε αυτές πιο νωρίς απ’ ό,τι στις λεγόμενες “ώριμες” αγορές.

Υπηρεσίες Πληροφορικής
Σύμφωνα με την ανάλυση της Gartner (IT Spending Forecast: What Will Make Headlines in 2017), η παγκόσμια αγορά των Υπηρεσιών Πληροφορικής προβλέπεται να αυξηθεί 4,2% το 2017, στα $938 δις. Οι επενδύσεις στην «ψηφιακή επιχείρηση», στους «έξυπνους» αυτοματισμούς και στη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών με κριτήριο την καινοτομία  να συνεχίζουν να κατευθύνουν την αγορά. Στον τομέα του Enterprise Software αναμένεται άνοδος της τάξης του 6,8% το 2017 με την αξία της αγοράς να διαμορφώνεται σε $ 355 δις., ενώ στην κατηγορία των Data Centre Systems προβλέπεται βελτίωση κατά 2,6% το τρέχον έτος στα $175 δις.

Πηγή: http://www.sepe.gr/gr/research-studies/article/8247263/auximenes-kata-27-oi-dapanes-gia-tin-pliroforiki-to-2017/

Εάν θέλεις να ενταχθείς σε έναν κλάδο με λαμπρό μέλλον όπως την Πληροφορική, με την επανειδίκευσή σου στον προγραμματισμό, ένα από τα πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα παγκοσμίως, δήλωσε εδώ το ενδιαφέρον σου για τις επόμενες δράσεις του Alliance For Digital Employability (AFDEmp). 

Αφετηρία του AFDEmp αποτέλεσε το 1ο Coding Bootcamp με Εγγυημένη Απασχόληση στην Ελλάδα: μέσω ταχύρρυθμης εκπαίδευσης 14 εβδομάδων, 30 υποψήφιοι εκτός εργασίας και χωρίς υπόβαθρο στην πληροφορική προσλήφθηκαν ως προγραμματιστές από κορυφαίες εταιρίες. Μάθε περισσότερα εδώ.